x


  • EUR
    4.7788
    USD
    4.3105
string(16) "instant-articles"

Șoselele patriei, cimitir pentru animale. A mai murit un urs!

Inca un urs a murit accidentat, pe o sosea din Mures: "A mai fugit 10-15 metri si dupa aceea a cazut"

Author: Mihai Voican | Sursa: Ziare.com | Publicat: 19.11.2019, 8:41

Un urs in varsta de aproximativ 5 ani, care cantarea circa 250 de kilograme, a fost omorat, luni seara, pe Drumul National 13A, in zona localitatii Ghindari, dupa ce a fost lovit de o masina, motiv pentru care prefectul judetului Mures, Mircea Dusa, a convocat la fata locului Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta si factorii responsabili in astfel de situatii.

 

“In ultima perioada avem foarte multi ursi care coboara in zonele locuite, in perimetrul localitatilor, pe caile de acces, am avut incidente grave cu doua persoane ucise de urs. In aceasta seara am fost alertati prin sistemul 112 ca un urs a fost lovit de o masina pe drumul national dintre Targu Mures si Sovata, spre iesirea din comuna Ghindari.

 

Am convocat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta si intr-un timp record am fost prezenti in localitate, inclusiv medicul veterinar din localitate si medicul veterinar de la DSVSA. Am convocat medicul care detine arma cu tranchilizant pentru a o folosi la nevoie. Pana am ajuns la fata locului medicul a constatat decesul ursului, dar apreciez faptul ca membrii Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta si cei care au atributii in astfel de situatii au fost prezenti intr-un timp foarte scurt la fata locului pentru a urma procedurile prevazute de lege in aceasta situatie”, a declarat Mircea Dusa.

 

Articolul integral pe ZIARE.COM