AcasăActualitateSoția deputatului ex-AUR Dumitru Focșa anunță că își retrage plângerea după ce...

Soția deputatului ex-AUR Dumitru Focșa anunță că își retrage plângerea după ce a fost agresată: ”Îmi pare rău”

Soția deputatului ex-AUR Dumitru Focșa a declarat, luni, la Antena 3, că își va retrage plângerea de pe numele parlamentarului care a agresat-o pentru că scandalul mediatizat intens a afectat partidul și nu vrea să îi facă niciun rău partenerului de viață.

Claudia Focșa a mai declarat că divorțul rămâne valabil și nu își dorește decât ”să o ia fiecare pe drumul lui”. Femeia a mai spus că nu vrea să se răzbune pe soțul său ”sub nicio formă (…) după 13 ani petrecuți împreună. Focșa a mai spus că agresiunea a existat și că era normal să facă plângere la poliție, dar că nu credea că acest episod se va mediatiza.

Duminică, Dumitru Focșa a cerut, în cel mai cinic mod posibil, ”să fie lăsat să lupte împotriva violenței domestice în calitate de parlamentar”, anunțând indirect că nu are de gând să demisioneze din Legislativ. Focșa critică în comunicat Convenția de la Istanbul privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, adoptată de Consiliul Europei în 2011, în scopul de a preveni violența, de a proteja victimele și de a trimite în judecată agresorii.

Episodul de violență domestică de care e acuzat deputatul AUR Dumitru Focșa chiar de către soția sa e ultimul dintr-un lung șir de evenimente în care liderii partidului condus de George Simion au folosit violența fizică sau de limbaj. Recursul la violență a adus condamnarea repetată a AUR de către alte partide politice și de organisme ale societății civile. G4Media a scris pe larg despre cele mai dure momente care i-au avut în prim-plan pe liderii partidului AUR.

Deputatul Viorel Focșa a fost exclus din AUR, iar liderul partidului, George Simion, i-a cerut public demisia, spunând că ”AUR trebuie să fie un exemplu”, că excluderea lui Focșa ”a fost o decizie grea”, dar că ”s-a gândit la mama, soția și viitoarea fiică”.

George Simion, liderul AUR, a publicat un video pe Facebook, vorbind despre cum violența domestică este inacceptabilă, iar ”punerea pumnului în gura celor care nu au voce trebuie să înceteze”. Simion a subliniat că societatea românească ”întoarce privirea” când apar cazuri de violență domestică, spunând că ”nu vrea să bage gunoiul sub preș”. George Simion a spus că ”cel mai probabil nu-și va da demisia pentru că leafa de parlamentar e generoasă”. Simion i-a cerut public demisia lui Focșa ”cu toate consecințele de rigoare”.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.