x


  • EUR
    4.7537
    USD
    4.3082
string(16) "instant-articles"

Spaima străinilor. Lista motivelor pentru care investitorii ocolesc judeţul lui Dragnea

Gorj, Teleorman, Vaslui, Vâlcea, Călărași sunt județe pe care oamenii de afaceri străini le ocolesc atunci când se gândesc să vină în România.

Author: Mihai Voican | Sursa: DC BUSINESS | Publicat: 12.01.2019, 10:04

Numărul firmelor nou deschise, în primele opt luni din acest an, cu acționari din afara țării, nu a sărit de zece în nici unul din aceste județe, iar capitalul investit abia dacă a trecut de 1.000 de euro. Nici în alte 23 de județe numărul firmelor înființate de străini nu trece de 30. Investitorii din afara țării ocolesc zonele sărace, degeaba sunt aici cele mai mici salarii medii din țară dacă nu există un pol de afaceri, un magnet, care să atragă business-uri pe orizontală sau pe verticală.

 

Cea mai mare parte a investitorilor străini s-a îmbulzit în Bucureşti şi în Ilfov unde s-au deschis peste 1.700 de noi firme din cele 3.337 înființate de străini în România, în perioada 1 ianuarie- 1 septembrie, potrivit datelor de la Registrul Comerțului. O altă parte s-a dus în județele de la granița cu Ungaria- Timiș, Arad, Bihor și în Cluj unde s-au înființat alte 729 de firme. Iașiul a reușit să atragă 154 de firme devenind un pol pentru serviciile de call-center și IT după ce Google și-a deschis un hub aici.

 

Articolul integral pe DC BUSINESS