x


  • EUR
    4.7607
    USD
    4.2327
string(5) "banci"

Spălare de bani şi scheme dubioase la o mare bancă! Anchetatorii adună probe

Directorul general al instituţiei financiare spune că le va oferi anchetatorilor toate informaţiile necesare, care adună probe privind scheme dubioase ce ar fi avut loc.

Author: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 24.01.2019, 11:38

De altfel, potrivit Global Financial Integrity, în ultimii zece ani, Deutsche Bank a plătit amenzi în valoare de aproximativ 18 miliarde de dolari pentru schemele financiare dubioase pe care le-a efectuat.

 

Rezerva Federală a Statelor Unite investighează acum rolul jucat de Deutsche Bank într-o schemă de spălare de bani din Rusia, dar şi din alte ţări post-sovietice printre care Moldova, Ucraina sau Azerbaijan, în care ar fi fost implicată alături Danske Bank din Danemarca.

 

Banca centrală americană urmează să stabilească dacă filiala din New York a Deutsche Bank a monitorizat corect transferurile de fonduri primite de la sucursala Danske Bank din Estonia, scrie Publika.md.

 

Anterior, reprezentanţii de la Danske Bank au recunoscut că au efectuat tranzacţii financiare pentru cetăţeni nerezidenţi în Estonia, lucru ilegal. În total, în perioada 2007-2015, peste 235 de miliarde de dolari au fost spălaţi prin intermediul sucursalei estoniene. Se presupune că peste 80 la sută din aceşti bani au fost ulterior redirecţionaţi spre paradisuri fiscale prin intermediul Deutsche Bank.

 

Articolul integral pe CAPITAL