x


  • EUR
    4.7537
    USD
    4.3082
string(16) "instant-articles"

SPITALELE PSD-ului, de patru ori mai scumpe decât cele din Norvegia și Marea Britanie

Liberalul Ionuț Stroe dezvăuluie că suma pe metru pătrat estimată de guvernul PSD pentru construirea unui Spital Regional este foarte mare.

Author: Mihai Voican | Sursa: Adevarul | Publicat: 21.06.2019, 15:42

Deputatul PNL Ionuţ Stroe a atras atenţia vineri pe Facebook că suma pe metru pătrat estimată de guvernul PSD pentru construirea unui Spital Regional este mult mai mare faţă de sumele cu care s-au construit spitale în Norvegia sau în Marea Britanie.

 

„Dacă se făcea în Londra, Spitalul Regional din Craiova costa de 3-4 ori mai puţin şi se făcea mult mai repede! În Londra şi Marea Britanie, construcţia unui metru pătrat de spital costă undeva între 3000-4000 Lire (date Statista.com). Am găsit studii despre Norvegia sau Statele Unite unde metrul pătrat costă între 2000-4000 Euro. Doar la Craiova, Guvernului PSD i-a rezultat pentru noul Spital Regional un cost de … 15.000 Euro pe metru pătrat! De vreo 4 ori mai mult! 536 de milioane de euro pentru 36 de mii de metri pătraţi”, a precizat liberalul pe Facebook. Ionuţ Stroe mai arată că şi în cazul în care se calculează costul anunţat, şi anume de 300 de milioane de euro, tot se ajunge la o sumă mai mare faţă de instituţiile medicale din alte ţări. De asemenea, liberalul cere Guvernului să arate cum au făcut calculele şi avertizează că Spitalul Regional Craiova se transformă „încet-încet” într-o iluzie.

 

„Chiar şi dacă am lua strict costul anunţat de 300 de milioane de euro pentru construcţia în sine, tot ajungem la un cost de 8000 de euro pe metru pătrat. Cer Guvernului şi autorităţilor să pună toate hârtiile pe masă, toate calculele pentru a înţelege de ce la Craiova, cu mână de lucru mai ieftină şi materiale mai ieftine, vom plăti de 3-4 ori mai mult. Ceea ce înseamnă că totul va dura şi mai mult, pentru că banii vin încet. Din cauza incompetenţei manageriale şi în expertiza pe fonduri europene, Spitalul Regional Craiova se transformă încet-încet într-o nou caz de „autostradă Craiova-Piteşti”. O iluzie cu care sunt păcăliţii craiovenii şi oltenii de către Guvernarea PSD”, a conchis Stroe pe Facebook.