AcasăEconomieSpotify a avut un trimestru excelent şi lansează un nou playlist

Spotify a avut un trimestru excelent şi lansează un nou playlist

Platforma suedeză de streaming numără acum 188 de milioane de abonaţi la versiunea premium, după ce a crescut cu 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cu o creştere anuală de 19%, numărul celor care folosesc versiunea gratuită a serviciului a ajuns la 433 de milioane.

Creşterea a depăşit aşteptările companiei şi este, conform datelor oficiale, cea mai mare înregistrată vreodată de Spotify în al doilea trimestru.

Spotify continuă să meargă pe pierdere, o pierdere pe care şi-o asumă în numele creşterii numărului de abonaţi. 125 de milioane de euro a pierdut serviciul de streaming în al doilea trimestru.

În schimb, venitul pe utilizator a crescut de la 4,38 euro în trimestrul anterior, la 4,54 euro acum. O eventuală scumpire, care nu este deloc exclusă, ar putea aduce rapid Spotify pe profit.

Tot acum, Spotify lansează un nou playlist automat, pe care-l numeşte Friends Mix. Aşa cum reiese şi din nume, noul playlist este compus din melodii ascultate de prieteni, ca şi cum ar fi recomandate de aceştia.

În mod bizar, Friends Mix nu este, cel puţin deocamdată, disponibil pe Android, ci doar pe iPhone şi desktop. Noul playlist poate fi găsit în secţiunea Made For You.

Ultimele Articole