AcasăActualitateSRI, informații de ULTIMĂ ORĂ despre plicurile de la Ambasada Ucrainei

SRI, informații de ULTIMĂ ORĂ despre plicurile de la Ambasada Ucrainei

Plicurile suspecte primite marți la Ambasada Ucrainei nu conțin material exploziv, anunță SRI într-un comunicat de presă.

Ambasada Ucrainei la București a primit două plicuri suspecte, marți, iar pirotehniștii fac verificări.

Potrivit surselor G4Media.ro, este vorba despre două plicuri care ar fi fost trimise din Germania și care au ajuns la Ambasada Ucrainei la București.

Context. O serie de scrisori-capcană au fost primite de Ambasada Ucrainei în Spania, de Ambasada SUA la Madrid, dar și de alte instituții din Spania. Un angajat al Ambasadei Ucrainei a fost rănit când a deschis un astfel de mecanism exploziv improvizat.

Comunicatul integral:

În legătură cu evenimentul înregistrat astăzi la Ambasada Ucrainei din București, facem următoarele precizări: la ora 10:50 echipele pirotehnice ale Serviciului Român de Informații au fost solicitate la sediul Ambasadei Ucrainei în urma unui apel la numărul unic de urgență 112, întrucât au fost primite plicuri care au fost considerate suspecte. Specialiștii SRI au pus în aplicare procedurile specifice iar în urma controlului preliminar, acestea au fost ridicate și transportate în siguranță. După primele verificări, s a constatat că plicurile nu conțin material exploziv. Potrivit procedurii, acestea vor fi analizate în laboratoare specializate, pentru a fi eliminate toate suspiciunile privitoare la posibile substanțe ce ar putea fi prezente. Vom reveni la finalul cercetărilor de laborator. În acest caz SRI colaborează cu celelalte instituții abilitate.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.