Ştampila a fost eliminată din semnăturile oficiale, la nivelul Ministerului Dezvoltării

”Ordinul de ministru face referire şi la persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum şi entităţile fără personalitate juridică care nu mai au obligaţia de a aplica ştampila pe declaraţii, cereri, contracte sau orice alte documente ori înscrisuri depuse la MDLPA. Dispoziţiile acestui ordin se aplică şi la nivelul instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale aflate în subordinea MDLPA, precum şi la nivelul unităţilor care funcţionează sub autoritatea MDLPA”, a transmis, luni, Ministerul, într-n comunicat de presă. 

 

Potrivit sursei citate Codul Administrativ prevede că, începând cu 1 ianuarie 2020, ştampila este necesară numai pentru proiectele şi actele normative adoptate sau emise de instituţiile sau autorităţile publice enumerate în Constituţie. 

 

Această prevedere va fi aplicată şi pentru actele şi documentele folosite în relaţia cu MDLPA, a precizat ministrul: ”Funcţionarii din cadrul Ministerului nu vor mai cere ştampilă pe o cerere sau un contract, de exemplu, iar încălcarea acestei prevederi constituie abatere disciplinară şi se sancţionează conform legii”.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed