AcasăEconomieStarbucks va cere angajaţilor săi din SUA să fie complet vaccinaţi împotriva...

Starbucks va cere angajaţilor săi din SUA să fie complet vaccinaţi împotriva Covid-19 sau să se testeze săptămânal

Administraţia Federală pentru Securitate şi Sănătate în Muncă a stabilit o nouă dată, de 9 februarie, pentru ca marii angajatori să ceară angajaţilor fie vaccinare completă, fie testare săptămânală, deoarece varianta Omicron a coronavirusului se răspândeşte rapid în Statele Unite.

Explozia de noi cazuri i-a afectat pe lucrătorii din toată ţara, ducând la amânarea începerii cursurilor unor şcoli şi închiderea unor restaurante şi provocând perturbări majore la companiile aeriene.

O sursă a companiei a declarat pentru Reuters că Starbucks nu anticipează în prezent închideri majore ale cafenelelor sale ca urmare a Omicron – spre deosebire de prima jumătate a anului 2020, când pandemia a forţat lanţul de cafenele să închidă temporar cel puţin jumătate din magazinele sale din SUA, ân timp ce restul s-au axat pe  sistemul drive-thru şi carry-out.

Aproximativ 220.000 de angajaţi ai Starbucks din SUA trebuie să-şi dezvăluie statutul de vaccinare până pe 10 ianuarie, potrivit unei scrisori din partea directorului de operaţiuni John Culver trimisă angajaţilor pe 27 decembrie şi reluată luni, într-o actualizare săptămânală.

Dacă lucrătorii aleg să nu se vaccineze, aceştia pot fi testaţi săptămânal, fiind responsabili pentru obţinerea propriilor teste aprobate de OSHA şi transmiterea rezultatelor.

Starbucks s-a confruntat anul trecut cu lipsa unor produse, din cauza problemelor apărute în lanţurile de aprovizionare din cauza pandemiei.

Ultimele Articole