x


  • EUR
    4.8567
    USD
    4.0900
string(16) "instant-articles"

Stare de alertă! Orașul din România unde masca de protecție e obligatorie și pe stradă

România a intrat în stare de alertă după două luni de stare de urgență. Chiar dacă unele restricții au fost ridicate, mai sunt unele orașe în care obligațiile sunt mai dure. S-a aflat care este orașul unde masca de protecție este obligatorie și pe stradă.

Autor: Catalina Mares | Sursa: Money.ro | Publicat: 16.05.2020, 8:25

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a decis, în ședința extraordinară, purtarea obligatorie a măștii pe stradă ca măsura de prevenție și limitare a infecției cu coronavirus.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș s-a reunit astăzi, 15 mai, în ședință extraordinară, în sistem online și a decis mai multe măsuri care au fost aprobate prin Hotărârea nr.22/2020.

Mai exact, pentru prevenirea și limitarea infecției cu coronavirus, agenții economici următori: hipermarket-uri, supermarket-uri, market-uri care au locații sau puncte de lucru în județul Maramureș, vor întreprinde, pe perioada stării de alertă următoarele măsuri:

organizarea accesului/ieșirii clienților se va face unidirecțional, o singură intrare respectiv o singură ieșire;

asigurarea unei suprafețe minime de 4 metri pătrați pentru fiecare client/persoană; păstrarea

unei distanțe minime de 2 metri la casele de marcat și a clienților la intrarea în magazine;

se va proceda la dezinfectarea suprafețelor expuse și la evitarea aglomerării de persoane în zona caselor de marcat;
personal anume desemnat va proceda la testarea termică (termometrizare digitală) a clienților fără contact și va proceda la interzicerea accesului în incintă a clienților care prezintă stare febrilă de sănătate, cu temperatură care depășește valoare de 37,3 grade Celsius.

Pe durata stării de alertă se interzic organizarea târgurilor sau expozițiilor de orice fel, cu excepția târgurilor agroalimentare. De asemenea, pe durata stării de alertă, în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a virusului, pe teritoriul județului Maramureș se impune purtarea măștii de protecție în toate locurile spațiile publice și la locul de muncă.