Start-Up România: 10 noi companii care se remarcă

Strat-Up România: 10 noi companii care se remarcă. În ultimii ani au luat naștere o mulțime de noii companii, unele mai profitabile decât altele.

Pe lista Start-Up România găsim o mulțime de companii care s-au făcut remarcate. De altfel acestea au reușit să obțină finanțarea necesară pentru a se dezvolta.

Veridion este una dintre acestea. În 2023, startup-ul românesc de inteligență artificială a obținut o finanțare de 6 milioane de dolari pentru a se extinde în SUA și a dezvolta propria tehnologie IA.

Trebuie menționat faptul că startup-ul Veridion a fost fondat în anul 2019 de Sorina Vlăsceanu, Florin Tufan și Mihai Vinaga.

Lista Start-Up România continuă cu Instant Factoring. Acesta este un startup românesc lansat în 2018. Fintech-ul de micro-finanțare a companiilor mici a primit o investiție de 600.000 EUR în 2023, pentru extindere.

Mai departe, FieldOS, fondat în 2020 de Cristian Dragomir și Ion Gavrilescu a anunțat la începutul anului 2023 că și-a asigurat o finanțare de 420.000 EUR. Totodată, compania anunța că are în plan să se extindă în SUA și Marea Britanie.

Start-Up România: 10 noi companii care se remarcă

Soluția IT a startup-ului a fost lansată în urma unui grant european de 500.000 EUR. Prin aplicație, angajații companiilor care dețin și utilizează active fizice pot participa în timp real alături de echipele de suport și contractori la soluționarea problemelor care pot apărea în anumite locuri, la diferite echipamente.

În top 10 Start-Up România mai regăsim și Videowise, o platformă de video marketing pentru brandurile din e-commerce.

Aceasta a fost fondată în 2021 de designerul de produs Claudiu Cioba, compania fiind înregistrată în SUA.

Startup-ul de marketing în comerțul online a obținut în 2023 o rundă de finanțare de 3 milioane de dolari de la fonduri de investiții de capital de risc și alți finanțatori.

Vatis Tech este un alt al Start-Up din Românai fondat în 2020 de Adrian Ispas, Alexandru Topală și Emanuel Nazare.

La început de 2023, Vatis Tech, care a dezvoltat un algoritm speech to text pentru limba română. Iar pentru asta a obținut o finanțare de 650.000 EUR, anunțând că vrea să utilizeze capitalul atras pentru accelerarea vânzărilor în România și extinderea operațiunilor pe încă o piață europeană.

Pe listă mai regăsim și NLX. Acesta este un startup de inteligență artificială fondat de doi români în SUA, în anul 2018. În 2023, NLX, startup cu sediul la New York, înființat de Andrei și Vlad Papancea, a obținut o finanțare de 4,6 milioane de dolari.

Finverity a fost de asemenea fondat în 2018, în Marea Britanie, de Alex Fenechiu și Viacheslav Oganezov. Startup-ul cu sediul la Londra a lansat o platformă de finanțare pentru comerț și lanțul de aprovizionare. În 2023, Finverity a obținut o finanțare de capital de 5 milioane de dolari de la o serie de investitori străini.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed