AcasăEconomieStatele Unite analizează interzicerea în totalitate a aluminiului rusesc, ca urmare a...

Statele Unite analizează interzicerea în totalitate a aluminiului rusesc, ca urmare a escaladării militare în Ucraina – Bloomberg

Casa Albă analizează o interdicţie totală, prin ridicarea tarifelor la niveluri atât de punitive încât ar impune o interdicţie efectivă, sau prin sancţionarea United Co Rusal International PJSC, compania care produce metalul rusesc, potrivit unor persoane familiare cu luarea deciziilor.

Casa Albă a evitat sancţionarea aluminiului rusesc la începutul invaziei ruse în Ucraina, de teamă că ar putea perturba furnizorii globali.

Dar mai sunt mai puţine produse pe care SUA şi aliaţii Ucrainei trebuie să le interzică acum, a spus Bloomberg, adăugând că discuţia de la Casa Albă cu privire la interdicţie au loc de mai multe săptămâni.

“Luăm în considerare întotdeauna toate opţiunile. Nu există nicio mişcare în acest sens deocamdată”, a spus un oficial de la Casa Albă, pentru Reuters, ca răspuns la articolul Bloomberg.

Departamentul Trezoreriei nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Reuters.

Atacurile ruseşti cu peste 100 de rachete au ucis cel puţin 26 de persoane în Ucraina, începând de luni, când preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat ceea ce el a numit lovituri de represalii împotriva Ucrainei pentru explozia de pe podul care leagă Rusia de Crimeea.

Rusal, cel mai mare producător de aluminiu din lume în afara Chinei, nu a răspuns imediat la cererea de comentarii a Reuters.

 

Ultimele Articole