Stelian Ion răspunde ”echipei câștigătoare”: ”Sunt minciuni sfruntate”

0
28

Stelian Ion, fost ministru al Justitiei, a tinut sa anunte apasat, sambata, ca USRPLUS nu renunta la solicitarea de inlocuire a lui Florin Citu din functia de premier. „Nu va exista nicio negociere pentru refacerea coalitie pana cand aceasta conditie nu este respectata”, subliniaza Ion.

„Coalitia PNL- USR PLUS – UDMR nu mai exista in prezent. Si nu va exista pana nu este indeplinita cerinta noastra ca Florin Citu sa nu mai fie premier.
Politicieni din PNL lanseaza de cateva zile mai multe fumigene pentru a distrage atentia de la incalcarile repetate ale legii si Constitutiei de catre premierul Florin Citu, emblema ‘echipei castigatoare’.

Sunt minciuni sfruntate.

USR PLUS nu renunta la solicitarea ca Florin Citu sa nu mai fie premier. Nu va exista nicio negociere pentru refacerea coalitie pana cand aceasta conditie nu este respectata.

Colegii mei ministri si-au dat demisiile din Guvern, am renuntat asadar la functii, am aratat ca nu tinem cu dintii de scaune, nu vrem sa facem figuratie intr-o coalitie in care programul de guvernare nu este respectat.

De altfel, ‘echipa castigatoare’ nici macar nu intentioneaza sa reia discutiile pentru refacerea coalitiei. Daca avea intentia de a relua discutia, Florin Citu nu elibera din functie scretarii de stat si prefectii USR PLUS.

‘Echipa castigatoare’ este mult mai preocupata de refacerea USL, prin parteneriat cu PSD, alianta care a inceput deja sa functioneze in Parlament, cand au reusit impreuna sa blocheze dezbaterea motiunii de cenzura.

Motiunea de cenzura a fost depusa cu respectarea legii, Florin Citu este cel care a generat un conflict juridic de natura constitutionala, pentru ca nu a venit in Parlament sa ceara un nou vot de incredere dupa schimbarea evidenta a compozitiei Guvernului.

USR PLUS nu are o alianta cu AUR, este o alta minciuna lansata de ‘echipa castigatoare’ din PNL pentru a ascunde propria alianta pe care o negociaza cu PSD, care sa sustina un Guvern minoritar.

PNL are congres in cateva zile si Florin Citu trebuie sa intre in alegerile interne din pozitia de premier. Pentru asta s-a aliat cu PSD sa blocheze motiunea de cenzura.

Ragazul pe care i l-a facut cadou Curtea Constitutionala, care va dezbate sesizarea privind un presupus conflict juridic legat de depunerea motiunii de cenzura dupa Congresul PNL, va fi folosit cel mai probabil pentru a intari alianta cu PSD si a lansa noi minciuni despre USR PLUS”, a scris Stelian Ion pe Facebook.

Premierul Florin Citu a declarat, vineri, ca presedintele PNL, Ludovic Orban, pare „cel mai mare” sustinator al motiunii de cenzura si a reiterat ca nu va lasa Romania fara Guvern.

„Nu comentez. Domnul Orban se pare ca este cel mai mare sustinator al acestei motiuni si al celor de la USR. Ideea este urmatoarea: nu voi lasa Romania fara Guvern. Orice varianta in care pleaca Florin Citu inseamna ca lasam Romania fara Guvern si, dupa aceea, nu este nicio garantie cat va dura o negociere. In acest moment, ganditi-va, si o zi daca nu am avea Guvern. Trebuie sa adoptam, in fiecare zi apar noi probleme, avem o OUG pentru compensarea facturilor la iarna, suntem in plina pandemie, poate este nevoie sa alocam resurse. Astazi, am dat o hotarare de Guvern pentru a aloca resurse de care era nevoie pentru calamitati si toata Romania a fost afectata de calamitati si asa mai departe”, a spus Citu.

Potrivit acestuia, cei care doresc ca actualul Guvern sa cada se gandesc doar la propriul interes.

„Nu ne permitem si oricine spune ca ar trebui sa cada acest Guvern este o persoana iresponsabila, o persoana care se gandeste la propriul interes si nu la interesul romanilor. In acest moment sa te gandesti sa dai jos Guvernul este un act iresponsabil si acei oameni ar trebui sa raspunda si vor raspunde in fata romanilor la un moment dat”, a sustinut Florin Citu.

Intrebat daca ia in calcul o negociere cu PSD pentru sprijin in Parlament avand in vedere ca USR a anuntat ca nu va sustine Guvern minoritar, el a raspuns: „Exista o alianta clara a USR – AUR in Parlamentul Romaniei si stim foarte bine ca USR negociaza cu PSD pentru voturi pentru a da jos acest Guvern. (…) Eu nu stiu de alte negocieri”.