x


  • EUR
    4.8709
    USD
    4.0044
string(5) "banci"

Steven van Groningen, despre urmările #rezist: Toți îmi mulțumesc

Preşedintele Raiffeisen România, Steven van Groningen, stârnea în februarie controverse în spaţiul public după ce a ales să iasă în stradă la protestele din Piaţa Victoriei împotriva OUG 13. Cu ocazia unui interviu acordat ECONOMICA.NET, cunoscutul bancher a povestit care au fost consecinţele acelui gest.

Autor: Mihai Voican | Sursa: ECONOMICA.NET | Publicat: 31.07.2017, 8:19

La întrebarea redactorului ECONOMICA.NET “Cum v-a afectat faptul că aţi ieşit în Piaţa Victoriei în cadrul protestului numit generic #rezist? Au existat repercusiuni?”, van Groningen a răspuns că oamenii îi mulţumesc şi astăzi pentru gest.

Eu am făcut ceea ce am simţit că merita făcut vizavi de copii mei, familia mea, sentimentul meu faţă de ţară şi atunci nu consider acest fapt un lucru negativ. Imaginea mea, este clar, a fost influenţată pozitiv. Nu trece o săptămână în care nu vine cineva la mine la o recepţie care să imi spună: vreau să vă mulţumesc pentru ceea ce aţi făcut. Şi mi-am dat seama astfel că am creat un impact mult mai mare decât mi-am imaginat. Repercursiuni nu, nu au existat. Au fost nişte vorbe, în special pe Facebook, dar ce am făcut eu a fost o opţiune personală şi poate o altă persoană cu o altă fire, mai sensibilă, s-ar fi simţit afectată de acele discuţii, mesaje lansate de anumiţi politicieni. Chiar într-o discuţie de săptămâna trecută cu anumiţi investitori au fost întrebări despre asta şi ei au spus că au fost emoţionaţi extrem de pozitiv. Este de fapt un semn că o democraţie începe să funcţioneze. E greu de spus, e încă atât de mult zgomot, atât de multe mesaje, dar eu sunt total confortabil cu ceea ce am făcut“, a spus bancherul pentru Economica.net.