AcasăGeneralStewardesă din România, pusă să se dezbrace la interviu, de către o...

Stewardesă din România, pusă să se dezbrace la interviu, de către o companie mare aeriană: „Prima dată, mi-am dat jos bluza”

Mai multe femei, care au fost la interviu pentru postul de stewardesă, la Kuwait Airways, povestesc că li s-a ordonat să se dezbrace în lenjerie intimă pentru ca specialiștii în recrutare să le poată inspecta corpul

Mariana are 23 de ani și a spus pentru El Diario că i s-a cerut să se dezbrace la sutien, fustă și ciorapi în timp ce femeia care le-a luat interviu își lua notițe.

„M-am simțit ca un animal la grădina zoologică”, a spus Mariana. Incidentul a avut loc în luna noiembrie într-un hotel din Madrid în cadrul unui eveniment de recrutare organizat de Meccti, care se descrie ca fiind cea mai mare agenție de recrutare a personalului de cabină din lume.

Trei surse au spus pentru El Diario că întreg procesul interviului de angajare a fost unul inconfortabil.

Refuzată pentru că nu avea pielea și zâmbetul potrivit

Recrutorii le-au refuzat pe femeile cu ochelari, aparate dentare, cicatrici vizibile sau alunițe, dar și pe candidatele pe care le-au considerat supraponderale.

Unele candidate au fost întrebate dacă sunt dispuse să mai slăbească, iar pe altele le-au îndemnat să „mănânce mai mult”. Una dintre femei a fost refuzată pe motiv că recrutorilor „nu le-a plăcut pielea sau zâmbetul ei”, potrivit Marianei, care a mai spus că doar trei dintre cei în jur de 60 de persoane care au participat la eveniment erau bărbați, dar că specialiștii în recrutare i-au respins, compania aeriană acceptând doar bărbați kuweitieni.

Cele care au trecut testul au intrat pe lista scurtă au fost rugate să intre pe rând într-o cameră unde o specialistă în recrutare le cerea să se dezbrace.

Mărturia Biancăi, stewardesă din România Bianca

Bianca, o stewardesă de 23 de ani din România, a spus pentru El Diario: „Prima fată care s-a dus a ieșit în lacrimi”. Ea le-a spus celorlalte candidate că i s-a ordonat să se dezbrace în lenjerie intimă. „Celelalte ieșeau spunând același lucru. A fost greu de crezut pentru mine. Eram îngrozită – dar ele n-au exagerat”, a spus Bianca pentru El Diario.

Când Bianca a intrat în cameră, specialista în recrutare i-a cerut să își ridice rochia. „Am ridicat-o puțin, până sub genunchi, așa că ea mi-a ridicat-o până la chiloți”, a povestit Bianca. „Rochia mea avea un fermoar la spate și ea mi-a cerut să îl desfac până la brâu, astfel că stăteam acolo doar în sutien”. Femeia i-a spus Biancăi că se uită să vadă dacă are „cicatrici, semne din naștere sau tatuaje”.

Firma de recrutare vrea să o dea în judecată

Firma de recrutare vrea să o dea în judecată pe Bianca Maria, o studentă de 19 ani, a spus că „prima dată, mi-am dat jos bluza și am rămas în pantaloni – și apoi invers”. Specialista în recrutare „m-a verificat din cap până în picioare” și „s-a aplecat ca să se uite la mine de la glezne”.

Ministerul Muncii din Spania a deschis o anchetă în legătură cu procesul de angajare al Meccti. Secretarul de Stat pentru Ocuparea Forței de Muncă, Joaquin Perez Rey, a spus că presupusul comportament „intolerabil” al specialiștilor în recrutare „a încălcat demnitatea și drepturile fundamentale ale acestor femei”.

Kuwait Airlines a răspuns miercuri în legătură cu acuzațiile, potrivit aviacionline, menționând că nicio astfel de acuzație nu a fost făcută până acum împotriva firmei de recrutare pe care compania aeriană a folosit-o în ultimii 5 ani și că investighează cazul.

Potrivit La Vanguardia, Meccti a respins acuzațiile care i s-au adus, spunând că o să o dea în judecată pe Bianca.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.