AcasăExterneStoltenberg: NATO va oferi Ucrainei sisteme de bruiaj pentru drone, care să...

Stoltenberg: NATO va oferi Ucrainei sisteme de bruiaj pentru drone, care să facă inutile dronele rusești și iraniene

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat joi, în urma unei întâlniri cu miniștrii Apărării din țările aliate, că Alianța Nord-Atlantică va oferi Ucrainei sisteme de bruiaj pentru drone, care „vor face inutile dronele rusești și iraniene”.

Declarațiile liderului NATO:

  • „Aliații NATO furnizează sisteme avansate, inclusiv artilerie, apărare aeriană și vehicule blindate.
  • Salut anunțul de astăzi al Spaniei, care a anunțat că va furniza patru lansatoare HAWK pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei.
  • Acest lucru se adaugă la ceea ce au livrat alți aliați în ultimele zile.
  • Le mulțumesc tuturor aliaților pentru contribuțiile lor semnificative și îi îndemn să continue să își intensifice eforturile.
  • Furnizăm, de asemenea, combustibil, îmbrăcăminte de iarnă și provizii medicale ca parte a pachetului cuprinzător de asistență al NATO.
  • În cadrul acestui pachet, NATO va livra în scurt timp Ucrainei echipamente de combatere a dronelor.
  • Cu sute de dispozitive de bruiaj al dronelor, care pot ajuta la ineficientizarea dronelor de fabricație rusă și iraniană.
  • Și pentru a proteja populația ucraineană și infrastructura critică.
  • Pe termen mai lung, vom ajuta, de asemenea, Ucraina să facă tranziția de la echipamentele din epoca sovietică la echipamentele moderne ale NATO”.

Totodată, Stoltenberg a mai declarat că circumstanțele în care NATO ar putea folosi armele nucleare sunt „extrem de îndepărtate”. El a ținut să precizeze explicit că acest scenariu se aplică numai în cazul în care Rusia ar ataca Ucraina cu arme nucleare, fiindcă atacarea unui aliat NATO ar declanșa automat Articolul 5 din tratatul alianței.

„Nu spunem exact modul în care vom răspunde, dar acest lucru va schimba în mod fundamental natura conflictului. Înseamnă că a fost depășită o linie foarte importantă”, a spus el. Șeful NATO a reiterat că utilizarea „oricăror” arme nucleare de către Rusia va atrage „consecințe severe” pentru Moscova.

„Scopul fundamental al descurajării nucleare a NATO este de a menține pacea, de a descuraja agresiunea și de a preveni coerciția împotriva aliaților NATO.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.