AcasăSanatateStrigătul de disperare al femeilor din sportul românesc:„Opriți măcelul din Ucraina!”

Strigătul de disperare al femeilor din sportul românesc:„Opriți măcelul din Ucraina!”

De Ziua Internațională a Femeii, 4 dintre cele mai puternice doamne din sportul românesc, Beatrice Romanescu, Carmencita Constantin, Camelia Potec  și Cristina Vărzaru, au o singură dorințăca războiul din țara vecină să se termine cât mai repede!

De 8 Martie, ziua în care toate femeile din lume ar trebui să fie sărbătorite și să se sărbătorească, gândul tuturor se îndreaptă spre războiul din Ucraina. Evenimentele tragice care se petrec în țara vecină de 13 zile au impresionat o lume întreagă.

Femeile din sportul românesc își doresc ca această tragedie să se termine cât mai repede!

Simt exact ceea ce simte toată lumea în aceste momente: furie, neputință, empatie față de oamenii care pleacă în număr atât de mare din țara lor, fără o destinație anume, și care speră  că se vor întoarce înapoi la casele lor” – Beatrice Romanescu, Marketing Manager al Federației Europene de Tenis de Masă. 

Pe Beatrice Romanescu o leagă amintiri puternice de Ucraina.

„Despre război știam doar din cărți, din filme și mai ales din poveștile bunicilor mei. Bunicii materni erau originari din Odessa și, după cel de-al Doilea Război Mondial, s-au refugiat în România. Și azi mai am veri la Odessa” – Beatrice Romanescu, Marketing Manager al Federației Europene de Tenis de Masă. 

Carmencita Constantin, șefa gimnasticii din România, are un mare regret!

Lucrurile se pot rezolva fără morți, fără implicarea populație civile. Trebuie să se pună stop acestui măcel, pentru că mor oameni nevinovați” – Carmencita Constantin, președintele Federației Române de Gimnastică.

Camelia Potec, președintele Federației de natație, este impresionată până la lacrimi de mamele și copiii care fug din calea războiului și trec granița în România.

„Este foarte greu,  citesc mult și mă încarc foarte mult, pentru că sunt mamă, pentru că văd și aud și simt durerea femeilor și a copiilor care sunt nevoiți să-și părăsească țara„ – Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Amintiri de suflet într-o zi specială

Anul acesta, de Ziua Internațională Femeii, doamnele din sportul românesc recunosc că nu au prea multe motive de bucurie, când văd ce se întâmplă în Ucraina. Fiecare dintre ele și-au adus însă aminte de o zi de 8 Martie care le-a adus zâmbetul pe buze. 

Cele mai frumoase amintiri sunt cele din copilărie, atunci când mama, profesoară fiind, venea acasă cu pieptul plin de mărțișoare, iar eu și sora mea le sortam și ne bucuram de fiecare dintre ele. Apoi, când copiii mei au crescut și au început să îmi facă acele felicitări extraordinare pe care cred că fiecare mamă le păstrează undeva acolo într-un sertar cu amintiri” – Beatrice Romanescu, Marketing Manager al Federației Europene de Tenis de Masă. 

Pentru Carmencita Constantin această zi specială este legată tot de gimnastică.

„8 Martie este ziua de naștere a doamnei profesor Gineta Stoenescu și trebuie să spun că 8 Martie este ziua în care de fiecare dată toți cei care am avut norocul să o avem în viața noastră, ne amintim de ea și de cele mai multe ori suntem și împreună. De acolo de unde este, ne aduce împreună cu energia ei minunată și cu puterea ei minunată”  – Carmencita Constantin, președintele Federației Române de Gimnastică.  

Camelia Potec a devenit mamă în urmă cu 3 ani, iar anul acesta a fost pentru prima dată când fetița ei i-a dăruit un cadou.

“De 1 Martie, mi-a oferit primul cadou din partea ei. Am fost foarte emoționată. A făcut la grădiniță o pictură cu tot felul de animăluțe, fluturi și păsări. Mi-au dat lacrimile, dar nu am vrut ca ea să  vadă” – Camelia Potec – președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern. 

Și pentru Cristina Vărzaru această zi este una de suflet! „Părinții mei au fost întotdeauna alături de mine, astăzi o mai am doar pe mama. De când tata nu mai e, încercăm să o sărbătorim să îi dăm aceste mici momente de bucurie, mai ales de de Ziua Internațională a Femeii” – Cristina Vărzaru, Secretar General al Federației Române de Handbal.

 

Sursaa: SPORTS-NET

Ultimele Articole