x


  • EUR
    4.8338
    USD
    4.4477
string(16) "instant-articles"

Strigătul DISPERĂRII: ”Nu transformaţi Moldova în Lombardia României!”

Regiunea Nord-Est ar putea ajuge ca Lombardia, zonă puternic afectată de coronavirus.

Author: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 26.03.2020, 8:09

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, atrage miercuri atenţia că s-ar putea ajunge în situaţia în care toată regiunea Nord-Est să devină Lombardia României, ca urmare a relocării pacienţilor de la Spitalul Judeţean din Suceava către spitalele din regiune.

 

Prin intermediul unei postări făcute pe pagina de socializare a Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa consideră că relocarea pacienţilor de la Spitalul Judeţean din Suceava către alte spitale din Iaşi, Botoşani sau Neamţ ar putea conduce la răspândirea noului virus. Preşedintele Consiliului Judeţean, Maricel Popa, solicită autorităţilor centrale luarea tuturor măsurilor pentru blocarea extinderii focarului de COVID-19 apărut în nordul ţării.

 

“Este îngrijorător ceea ce s-a întâmplat la Suceava. Am observat însă că intenţia autorităţilor care gestionează situaţia de acolo este de a reloca pacienţii cu alte patologii către spitale din restul judeţului, dar şi din Iaşi, Botoşani sau Neamţ. Nu cred că este cea mai bună soluţie. Există riscul major de a fi infectate şi alte spitale, pacienţi sau personal medical. Am putea ajunge în situaţia nefericită ca toată regiunea Nord-Est să devină Lombardia României. De aceea, fac cu toată răspunderea un apel la autorităţi, la Ministerul Sănătăţii, la Guvernul României, să regândească această strategie. Cele mai multe dintre spitalele ieşene au adresabilitate regională. Personalul medical de aici trebuie protejat şi ferit de orice risc. Dacă se îmbolnăvesc cadrele medicale, riscăm să blocăm tot sistemul de sănătate din Moldova”, a declarat Maricel Popa.

Preşedintele Consiliului Judeţean subliniază că, pe modelul aplicat în alte state, focarul de la Suceava ar trebui închis şi izolat, pentru a evita riscul ca medici sau pacienţi din alte spitale să fie infectaţi cu COVID-19.

 

El a reamintit că transferul efectuat în cursul dimineţii de miercuri la Maternitatea “Elena Doamna” a unei paciente gravide, diagnosticată cu coronavirus, a creat panică în rândul personalului medical, deşi unitatea medicală fusese desemnată încă de acum două săptămâni pentru preluarea unor astfel de urgenţe.

 

Articolul integral pe ȘTIRI PE SURSE