AcasăEconomieStroe (PNL), după măsurile fiscale transmise de mediul de afaceri: PNL a...

Stroe (PNL), după măsurile fiscale transmise de mediul de afaceri: PNL a sprijinit fără dubii exact aceste măsuri pentru că ele au funcţionat şi le vom susţine şi mai departe pentru că oferă o perspectivă pozitivă pentru economie

”Păstraţi cota unică care a adus prosperitate. Nu introduceţi taxe noi care ar descuraja noi investiţii. Menţineţi sistemul fiscal predictibil. Nu o spunem doar noi, liberalii, ci şi companiile. Mesajele sunt simple şi vin de la investitorii străini şi de la tot mediul de afaceri. E unanimitate. Scrisoarea lor publică conţine semnăturile aproape tuturor marilor asociaţii de investitori, români şi străini”, afirmă purtătorul de cuvânt al PNL.

El subliniază că PNL a sprijinit fără dubii exact aceste măsuri.

”PNL a sprijinit fără dubii exact aceste măsuri pentru că ele au funcţionat şi le vom susţine şi mai departe pentru că oferă o perspectivă pozitivă pentru economie. Apreciem susţinerea care vine dinspre marii investitori străini şi români pentru ideile şi măsurile economice promovate constant de PNL”, declară Stroe.

Companiile cer ca economia să fie încurajată, să nu mergem spre formule fiscale care inhibă iniţiatiava, spune el.

”Şi le dau dreptate sută la sută, pentru că ei sunt cei care creează locuri de muncă, cei la care ne uităm când vorbim de dezvoltare”, conchide purtătorul de cuvânt al PNL.

Mediul de afaceri recomandă ca măsuri fiscale menţinerea unei cote unice de impozitare, reducerea reală a evaziunii fiscale şi creşterea colectării taxelor, combaterea evaziunii fiscale, precum şi reevaluarea cadrului în care sunt utilizate microîntreprinderile şi PFA-urile în România.

Măsurile sunt susţinute de Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Camera de Comerţ Americană în România (AmCham), Camera de Comerţ Franceză în România (CCIFER), Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK), Confederaţia Patronală CONCORDIA, Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Romanian Business Leaders (RBL), Camera de Comerţ Olandeză Română (NRCC), Camera de Comerţ Româno-Britanică (BRCC), Camera de Comerţ Bilaterala Eleno-Română (HRCC), Camera de Comerţ pentru Belgia, Luxemburg, România şi Moldova (BEROCC)

 

Ultimele Articole