AcasăEconomieStroe: Sunt optimist – dar cu ponderaţie, evident – că dacă ţinem...

Stroe: Sunt optimist – dar cu ponderaţie, evident – că dacă ţinem lucrurile sub control în felul în care am făcut-o până acum preţurile nu vor mai urca mult şi, credem noi, vor fi accesibile tuturor, cel puţin în această perioadă de iarnă care urmează

Ionuţ Stroe a declarat, luni seară, la Antena 3, că inflaţia din România este inferioară celei pe care alte ţări o înregistrează, în această perioadă, el amintind că inflaţia este ţinută sub control prin politica monetară a Băncii Naţionale şi prin măsurile de plafonare şi compensare în zona energiei.

 

”Sunt optimist – dar cu ponderaţie, evident – că dacă ţinem lucrurile sub control în felul în care am făcut-o până acum preţurile nu vor mai urca mult şi, credem noi, vor fi accesibile tuturor, cel puţin în această perioadă de iarnă care urmează”, a afirmat Ionuţ Stroe. 

 

Acesta a explicat, în acest context, sprijinul acordat industriei alimentare pentru plata facturilor la energie, sprijin al cărui scop este tocmai acela de a ţine preţurile la un nivel scăzut la bunurile alimentare frecvent achiziţionate.

 

Rata anuală a inflaţiei în luna august 2022 comparativ cu luna august 2021 este 15,3%, a anunţat, luni, Institutul Naţional de Statistică (INS). De asemenea, rata inflaţiei de la începutul anului – august 2022 comparativ cu decembrie 2021 – este 11,6%.

Ultimele Articole