AcasăActualitateSocialStudiu: Roșiile nu se țin în frigider

Studiu: Roșiile nu se țin în frigider

Roșiile sunt cele mai iubite legume ale momentului. Sunt potrivite pentru sezonul cald și merg perfect în salatele răcoritoare de care avem nevoie în zilele toride de vară. Sunt sănătoase, au o mulțime de vitamine, dar sunt pretențioase și se păstrează greu. Ca să fie gustoase și să își păstreze textura, trebuie să fim foarte atenți cum le ținem, scrie impact.ro.

Mulți dintre noi le așază la frigider când au multe și nu le pot consuma din prima. Află, însă, că este o mare greșeală, pentru că doar le faci să se strice mai repede! Se vor înmuia mult mai repede la temperaturile scăzute, având în vedere că acestea le afectează și când încă sunt prinse de plante.

De asemenea, este important să nu le păstrezi în frigider, deoarece frigiderul poate afecta textura și gustul roșiilor, făcându-le mai fade și mai puțin gustoase. Roșiile se păstrează cel mai bine la o temperatură cuprinsă între 12 și 15 grade Celsius. Evită expunerea la temperaturi extreme sau la lumina directă a soarelui.

Cum se păstrează corect roșiile

Cel mai bun loc pentru a păstra roșiile este într-un colț răcoros și întunecat al bucătăriei tale, departe de alte fructe și legume care eliberează etilena, un gaz care accelerează procesul de stricare. Poți folosi un coș sau un vas în care să așezi roșiile, asigurându-te că nu le suprapui și nu le lovești.

Dacă ai o cantitate mare de roșii și nu le poți consuma înainte să se deterioreze, poți să le conservezi prin diverse metode. Poți prepara sos de roșii, compot, suc de roșii sau să le congelezi. Congelarea este o modalitate excelentă de a păstra roșiile pentru perioade mai lungi,potrivit impact.ro.

Un alt sfat important este să nu speli roșiile înainte de a le depozita. Apa poate favoriza dezvoltarea mucegaiului și a bacteriilor, reducând astfel durata de viață a roșiilor. Spală-le doar înainte de a le consuma.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.