STUPOARE după declarațiile profesoarei care ocupă funcția de MINISTRU

0
STUPOARE după declarațiile profesoarei care ocupă funcția de MINISTRU

După ce Dacian Cioloș a umilit-o pe profesoara din PNL pusă ministru al Educației, societatea civilă pregătește proteste în stradă pentru demiterea acesteia, la numai o lună de la învestirea sa.

 

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că rezultatele testelor PISA, unde România are cele mai slabe rezultate din ultimii 9 ani, „nu trebuie neapărat să ne îngrijoreze, pentru că accentul nu se pune neapărat pe ce ştiu elevii, ci pe ce aplică”.

 

Elena Calistru, președintele organizației Funky Citizens, a rămas șocată de ce a putut să declare noul ministru al Educației. Pe Facebook, sibienii au anunțat că vor merge în fața sediului PNL Sibiu, condus de Raluca Turcan, cea care, din poziția de vicepremier, ar în coordonare chiar Ministerul Educației, și vor cere demiterea lui Anisie.

 

”Nu știu cât de bine o fi pregătită doamna ministră de la Educație, însă eu dacă aș fi în locul ei, m-aș feri de vorbit în public. Am auzit-o acum la Digi24, în dialog cu Roxana Lăzărescu, și am impresia că ar trebui să stea ascunsă în birou.

 

Întrebată de rezultatele proaste la testele PISA, o dă din colț în colț – că sunt diferite de cele pe care le folosește Ministerul Educației, că sunt rezultatele elevilor care au mers pe programa veche, că o să vadă ce se întâmplă în școlile care au participat la testare. Dumă peste dumă.

 

Întrebată de soluții, am auzit numai vorbe goale, aceleași clișee, bâiguieli. Corecte, dar insuficiente. Știu, nu se pot face miracole peste noapte. Dar zău dacă văd vreun rost în a ieși să vorbești dacă nu ai nimic de zis.”, a scris Elena Calistru.

 

„Nu trebuie neapărat să ne îngrijorăm de această evaluare a testelor PISA, e o evalare internaţională. Accentul la aceste evaluări internaţionale nu cade neapărat pe ce ştiu elevii, ci pe aplicarea cunoştinţelor în situaţii concrete de viaţă”, a spus Monica Anisie la Digi 24.

 

 

Articolul integral pe ȘTIRI PE SURSE