SUA/alegeri: Deschiderea primelor secţii de votare

0
SUA/alegeri: Deschiderea primelor secţii de votare

Astfel, primii alegători au votat deja în statele Virginia, Connecticut, Indiana, Kentucky, Maine, New Hampshire, New Jersey, New York şi Vermont.

 

Pe coasta occidentală, californienii vor începe să voteze la ora 15:00 GMT.

 

Primele secţiile de votare din SUA se vor închide la ora locală 18:00 (ora 23:00 GMT), în unele state de pe coasta estică a SUA. Cea mai mare parte a birourilor din statul Florida se închid marţi la ora locală 19:00 (ora 24:00 GMT), iar majoritatea statelor de pe coasta de est se închid marţi la ora locală 20:00 (miercuri la ora 01:00 GMT) sau ora locală 21:00 (miercuri la ora 02:00 GMT). Secţiile de votare de pe coasta de vest a SUA se închid miercuri la ora 04:00 GMT.

 

Începând cu ora 22:00 GMT a zilei de marţi, canalele de televiziune americane vor putea începe să difuzeze rezultate ale sondajelor la ieşirea de la urne (exit-polls) cu privire la preferinţele alegătorilor şi structura electoratului prezent la vot.

 

Tot marţi, alegătorii americani vor mai decide întreaga componenţă a Camerei Reprezentanţilor (435 de membri) şi 33 din cele 100 de mandate în Senat. Ultimele sondaje de opinie indicau faptul că republicanii îşi vor păstra majoritatea în Camera Reprezentanţilor. În Senat, democraţii ar urma să îşi apere majoritatea fragilă de 53 de locuri, dar rezultatul va depinde de evoluţiile din state ca Massachusetts, Virginia, Indiana şi Missouri.