x


 • EUR
  4.5988
  USD
  3.9154
 • 14° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  35 km/h
  Umiditate

  97%
  Presiune

  33695 hPa
string(7) "externe"

SUA ”nu câștigă în Afganistan”, afirmă șeful Pentagonului

Statele Unite ale Americii nu câștigă în Afganistan, a declarat marți ministrul apărării american Jim Mattis în cadrul unei audieri în Congres, spunând că a elaborat o nouă strategie militară pe care o va prezenta legislatorilor americani până la jumătatea lunii iulie, relatează The Washington Times și Reuters.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 14.06.2017, 5:45 | Actualizat: 14.06.2017, 5:45

‘Noi nu câștigăm în Afganistan acum. Și vom corecta acest lucru cât mai curând posibil”, a spus Mattis într-o audiere în Comisia pentru Serviciile Armate a Senatului american.

 

”Sper că înțelegeți dilema pe care ne-o prezentați” în fiecare zi în care administrația Trump amână prezentarea unei noi strategii pentru cel mai lung război al SUA care intră în cel de-al 16-lea an, a afirmat președintele comisiei, senatorul republican John McCain.

 

McCain s-a referit la o deteriorare a situației și a afirmat că SUA au nevoie urgentă de o ”schimbare de strategie” și de o creștere a resurselor dacă se dorește schimbarea situației în Afganistan.

 

”Recunoaștem urgența situației”, a răspuns Mattis.

 

Cu toate acestea, șeful Pentagonului a subliniat că realizarea unui plan de război pentru Afganistan, fără o cântărire cu atenție a situației complicate din țară cu care se confruntă comandanții americani și ai NATO, ar putea face ca situația să se înrăutățească.

 

Reuters a informat la sfârșitul lunii aprilie că administrația Trump dorește o suplimentare a efectivelor din Afganistan cu 3.000 până la 5.000 de militari. În prezent 8.400 de membri ai armatei americane se află desfășurați în Afganistan având rolul de a consilia forțele afgane și de a conduce operațiuni antiteroriste.

 

Declarațiile lui Jim Mattis survin la o zi după ce Pentagonul i-a identificat pe cei trei militari americani uciși de un soldat afgan la sfârșitul săptămânii trecute în provincia Nangarhar din estul țării.