SUA retrag de pe piaţă un milion de paturi de copii chinezeşti, după două decese

Paturile, marca Simplicity, au fost vândute în perioada ianuarie 1998 – mai 2007, la preţuri cuprinse între 100 şi 300 de dolari, a anunţat Comisia pentru Securitatea Produselor de Consum (CPSC).

Potrivit CPSC, panoul culisant al patului – care le permite părinţilor să ia copilul în braţe fără a se apleca foarte mult – se poate detaşa, lăsând un spaţiu în care bebeluşul se poate bloca şi răni.

Comisia a anunţat că a înregistrat şapte cazuri în care bebeluşii s-au blocat din cauza panoului şi alte 55 de incidente a căror natură nu a fost precizată. În cele două cazuri soldate cu moartea copiilor – un bebeluş de şase luni şi unul de nouă – panoul culisant nu a fost montat corect.

CSPC anchetează moartea unui alt copil, în vârstă de un an, care se afla într-un pătuţ de aceeaşi marcă, dar model mai recent.

Modelele mai vechi vor fi reparate gratuit de distribuitor, asigură autorităţile. În ceea ce priveşte modele mai noi, CSPC sfătuieşte părinţii să verifice ca panoul culisant să nu fie montat invers.

Această nouă retragere de pe piaţă a produselor folosite de copii aduce o nouă lovitură reputaţiei companiilor chineze în Statele Unite, principala lor piaţă de desfacere.

Grupul american de jucării Mattel a făcut, începând din luna august, trei retrageri masive de pe piaţă ale unor jucării fabricate în China. Vicepreşedintele Mattel a recunoscut vineri că 87% dintre jucăriile scose de pe piaţă au fost retrase din cauza unui defect de proiectare şi numai 13% din cauza vopselei cu plumb folosită de producătorul chinez.

Comisia Europeană a anunţat, la rândul său, că va examina aprofundat controalele de securitate în cazul jucăriilor chinezeşti. „China era o prioritate înainte de (retragerile de pe piaţă ale – n.red.) Mattel”, a declarat Helen Kearns, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru protecţia consumatorului Meglena Kuneva.

Pe lângă jucării, o serie de produse chienezeşti au fost retrase de la vânzare în Statele Unite: pastă de dinţi care ar putea conţine antigel, peşti de crescătorie şi creveţi hrăniţi cu substanţe ilegale sau hrană de animale contaminată.

Sursa: NewsIn

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed