AcasăEconomieSubprefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, anunţă că Guvernul a alocat 15,4 milioane...

Subprefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, anunţă că Guvernul a alocat 15,4 milioane de lei pentru termoficarea din Timişoara

Potrivit subprefectului de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, la Timişoara urmează să ajungă 15,4 milioane de lei 

”Guvernul României scoate din nou din impas primăria timişoreană în problema încălzirii centralizate a oraşului. Acum, rezolvarea a venit prin transferul unei sume de peste 15,4 milioane lei reprezentând aplicarea retroactivă a schemei de compensare pentru consumul de gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022. Astfel, pentru luna noiembrie, compensarea este de 4.103 mii lei, iar pentru luna decembrie 11.300 mii lei. Banii vor fi în trezorerie şi vor asigura liniştea abonaţilor Colterm cel puţin până la începutul lunii februarie”, a anunţat subprefectul de Timiş Ovidiu Drăgănescu pe pagina să de Facebook, marţi seară. 

Luni, primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz a transmis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ciucă şi parlamentarilor de Timiş, în care a făcut apel pentru găsirea de soluţii pentru sistemul centralizat de încălzire din Timişoara, aflat în pragul colapsului. 

După ce caloriferele abonaţilor au început să se răcească, Colterm a anunţat că reduce temperatura de furnizare a agentului termic, dar şi că are în vedere să oprească livrarea apei calde pe timpul nopţii. 

Colterm are datorii la furnizori de peste 300 de milioane de lei. La această sumă se adaugă 106.863.467 lei reprezentând amenda primită în luna mai 2021 de la Administraţia Fondului pentru Mediu, după ce primarul Dominic Fritz nu a convocat Adunarea Generală a Acţionarilor de la Colterm pentru a discuta problema achiziţionării certificatelor de poluare impuse de Uniunea Europeană. Ulterior, edilul a contestat această amendă, însă a pierdut procesul în luna decembrie 2021. 

În 11 noiembrie 2021, Guvernul a alocat municipiului Timişoara aproape 54 de milioane de lei de la fondul de rezervă pentru termoficare.  Primăria a primit alţi  100.000 de lei sprijin de la Consiliul Judeţean Timiş, bani la care se adaugă 24 de milioane de lei încasaţi anticipat, încă din vara, de la abonaţii societăţii de termoficare. 

 

 

Ultimele Articole