x


  • EUR
    4.7538
    USD
    4.2013
string(16) "instant-articles"

Suntem ţara care A PIERDUT cea mai mare populaţie activă pe timp de pace, după Siria

Indiferent de câte bogății naturale avem, cea mai importantă resursa este cea umană. În fiecare zi, 9 romani aleg să plece din ţară. 

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 16.04.2018, 16:38

Oameni instruiți sau mai puțini calificați, toți însă cu putere de muncă și gata să treacă prin sacrificii.

 

E o hemoragie a forței de muncă pe care guverne la rând nu reuşesc s-o oprească. Speranţă se pune în mediul antreprenorial privat, acolo de unde vin ideile şi banii, dar şi motorul unei dezvoltări economice de durată.

 

Şi la nivelul Ministerului Energiei s-a lucrat timp de 2 ani la un proiect care ar fi trebuit să stea la baza evoluţiei României. Radu Dudău a fost coordonatorul strategiei energetice.

 

Radu Dudău:“Au angrenat în consultări, în discuţii, un număr foarte mare de specialişti din mediul public, din mediul privat, specialisti din Academie, universităţi, companii, asociaţii, tot ce inseamna competentă, dar şi ce înseamnă parte interesată din sectorul energetic, cele mai avizate proiecţii sau mai bine zis prognoze, despre cum o să evolueze piaţa de energie în România până în 2030 şi până în 2050. Pentru că asta este orizontul de timp al strategiei 2030 şi 2050″.

După doi ani de când a fost finalizat, nimeni din Ministerul Energiei nu vrea să-şi asume acest proiect.

Între timp s-au schimbat 3 miniştri. Deşi am făcut o solicitare la ministrul Energiei Anton Anton pentru un interviu în urmă cu o lună, nu am primit nici până acum un răspuns.

Florin Talpes este fondatorul companiei care produce unul dintre cele mai bine vândute produse de securitate informatică din lume. Deşi Bitdefender, evaluat acum la peste 600 de milioane de dolari, făcea în China cel mai nou produs al său de securitate pentru dispozitivele smart din locuinţe, acum Talpes prefera să-l producă la Satu Mare.

 

Mai multe, pe PRO TV