x


  • EUR
    4.7790
    USD
    4.3042
string(16) "instant-articles"

SUPER putere! Poliția poate intra în casă FĂRĂ MANDAT!

A fost promulgată legea care prevede atribuţii extinse pentru Poliţie, iar agenţii vor putea intra, fără mandat, într-o locuinţă ca să salveze o persoană aflată în pericol sau vor putea cere sprijinul populaţiei pentru prinderea unor infractori. De asemenea, cei care nu vor putea să se legitimeze pe stradă vor putea fi duşi de oamenii legii la Poliţie.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 29.10.2019, 22:16

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii care dă puteri sporite poliţiştilor şi care a fost iniţiată de parlamentarii PSD Florin Iordache şi Carmen Dan. Noua lege va intra în vigoare în 90 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial. Actul normativ a fost sesizat la CCR de USR şi PNL, însă Curtea a respins această sesizare.

 

„În îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, poliţistul este îndreptăţit să utilizeze mijloace de constrângere constând în forţa fizică, inclusiv aplicarea unor procedee de autoapărare sau imobilizare, cătuşe sau alte mijloace care permit imobilizarea membrelor. (…) Poliţiştii pot să folosească în misiuni arme neletale, arme albe şi de foc”, se arată, printre altele, în lege.