x


  • EUR
    4.8582
    USD
    4.0972
string(7) "politic"

SURPRIZĂ! DĂNCILĂ a uitat să remanieze un ministru

Viorica Dăncilă a renunţat la remanierea ministrului Ana Birchall.

Autor: Mihai Voican | Sursa: ȘTIRI PE SURSE | Publicat: 11.09.2019, 16:53

Viorica Dăncilă a anunţat miercuri propunerile pentru funcţiile vacante de miniştri. Deşi Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis remaniere şi la Justiţie, premierul nu a formulat o propunere pentru acest portofoliu, în condiţiile în care nici preşedintele Iohannis nu a semnat încă decretul de eliberare din funcţie.

 

remierul Viorica Dăncilă a anunțat că va trimite miercuri seară și noi propuneri de miniștri pentri portofoliul de la ministerul Afacerilor Interne, unde-l va nominaliza pe Dan Chirilă, la Educație, unde o propune Camelia Gavrilă și pe Dan Matei ca vicepremier pe probleme economice.

 

Dăncilă a anunțat şi că va propune membri ALDE pentru portofoliile de miniștri vacante, respectiv Grațiela Gavrilescu la ministerul Mediului, Ion Cupă la ministerul Energiei și Ștefan Băișanu, ca ministru pentru Relația cu Parlamentul.

 

După ce Viorica Dăncilă a anunţat remanierea Anei Birchall, procurorul general al SUA a lăudat-o pe Birchall şi a anunţat că a invitat-o în SUA în septembrie. ”Departamentul de Justiție al SUA a lucrat îndeaproape cu Ana Birchall și o vede ca pe un partener vital și de încredere în lupta împotriva corupției. Prezența sa în fruntea Ministerului Justiției a venit într-o perioadă vitală pentru România, în care controversele au ridicat întrebări legate de angajamentul României față de valorile statului de drept și au redus încrederea publică și au generat îngrijorări crescânde în rândul comunității internaționale. Sub conducerea lui Birchall, România poate să devină din nou exemplu în regiune pentru progresele luptei anti-corupție”, se arată în comunicatul semnat de William Barr.