SURSE: Avocații lui Sorin Oprescu intenționează să depună cerere de azil

0

Avocații lui Sorin Oprescu intenționează să depună cerere de azil în Grecia, au confirmat pentru G4Media.ro surse apropiate cazului. Informația a fost publicată inițial de corespondentul Atenei 3 la Atena, care a difuzat și primele imagini cu Sorin Oprescu în fața procurorilor greci.

Potrivit corespondentului Antena 3, Oprescu ar deține și un apartament închiriat într-unul din cartierele de lux din Atena. O instanță ar urma să deciză în următoarele 48 de ore dacă procesul de extrădare va fi judecat cu Sorin Oprescu în stare de libertate sau reținut în arest.

Oprescu rămâne 40 de zile în arest în Grecia! Primele imagini cu fostul primar în custodia autorităților elene

Nu este clar dacă o eventuală cerere de azil ar suspenda procesul de extrădare până la soluționarea ei.

Fostul primar al Capitalei a fost reținut marți la Atena, după ce pe numele a fost emis un mandat european de arestare. La data de 13 mai 2022, Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv, la o pedeapsă cu închisoarea, de 10 ani și 8 luni închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, luare de mită, abuzul în serviciu și spălarea banilor.

Sentința a fost pronunțată de Curtea de Apel București. În plus, instanța a decis și confiscarea extinsă a sumelor de 102.000 lei și 9.400 de euro, precum și a mai multor case și terenuri deținute de fostul primar general Sorin Oprescu în București (strada Herăstrău) și Ciolpani (Ilfov).

Oprescu a fost dat ulterior în urmărire internațională pentru că nu a fost găsit în țară. Potrivit informațiilor G4Media, Oprescu a părăsit România pe la Vama Giurgiu în urmă cu câteva săptămâni, cu mult înainte de pronunțarea sentinței. La acel moment el putea ieși din România fără nici o problemă pentru că nu exista nici o măsură preventivă împotriva sa.

Completul de la Curtea de Apel București a pronunțat condamnări cu închisoare ce totalizează peste 63 de ani pentru toți inculpații – foști directori din Primăria București și oameni de afaceri. Toți au fost acuzați de procurori de organizarea unui grup infracțional care atribuia contractele din bani publici contra șpagă.

În același dosar, fostul director din Primăria București, Popa Bogdan Cornel a fost condamnat definitiv la 11 ani și 6 luni de închisoare.

Fostul șofer al lui Oprescu, Cristian Stanca, a fost condamnat și el la 7 ani și 2 luni închisoare.

Mircea Octavian Constantinescu (fost director al Direcţiei economice din Primăria Generală) a fost condamnat 6 ani și 10 luni închisoare.

Sursa Foto: Antena3.ro