SURSE: Cum a fost amânat puciul anti-Orban din PNL. Liderul liberalilor a aflat și le-a dat un mesaj

Mesajul de convocare a BPN ar fi fost dat prin sistemul intern de comunicare al PNL, gestionat de secretarul general Robert Sighiartău, au declarat pentru G4Media.ro surse liberale.

 

Pârtiile din Sinaia, luate cu asalt de turiști. Măsuri de urgență impuse de autorități

 

Mesajul integral transmis de Ludovic Orban în interiorul partidului:

”Biroul Politic Național al PNL va fi convocat de președintele PNL, Ludovic Orban, la finalizarea negocierilor care se află în acest moment în desfășurare. BPN convocat în această seară (ora 19), NU s-a realizat în mod statutar, întrucât NU a fost convocat de președintele PNL. Ludovic Orban”.

Potrivit statutului PNL, ședințele Biroului Politic Național pot fi convocate de președintele partidului, a mai mult de jumătate din membrii Biroului Executiv, a mai mult de un sfert dintre membrii săi sau mai mult de jumătate dintre președinții Birourilor Politice Județene.

 

Orban ia atitudine în conflictul cu liberalii care contestă negocierile pentru guvernare

 

 

Potrivit informațiilor G4Media, la ora 16.30 negocierile dintre PNL, USR PLUS și UDMR au fost suspendate temporar din cauza situației interne din PNL.

 

În jurul orei 16:45, ședința Biroului Politic Național (BPN) se amână. Secretariatul general al PNL, condus de Robert Sighiartău, a trimis un nou mesaj către membrii BPN: ”Având în vedere faptul că negocierile privind coaliția de guvernare nu s-au finalizat, ședința BPN se amână pentru o dată ulterioară”.

 

La ora 18:00, negocierile între PNL, USR PLUS și UDMR au fost reluate.

 

Circa 40 de lideri PNL membri în Biroul Politic Național (BPN), printre care și puternicii lideri locali din Transilvania, ar fi fost de acord cu convocarea unei ședințe în care să îl confrunte pe Ludovic Orban, potrivit surselor citate.

 

Printre liderii care îl contestă puternic pe Ludovic Orban se numără Robert Sighiartău și Rareș Bogdan.

 

Mai mulți lideri PNL sunt în conflict deschis cu Ludovic Orban pentru că acesta a cedat către USR PLUS și UDMR ministerele cu bani și influență – Dezvoltarea, Transporturile și Fondurile Europene, în schimbul funcției de președinte al Camerei Deputaților.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed