SURSE: Ecaterina Andronescu a bătut palma cu Dragnea pentru două funcții importante în Guvern și PSD

0
SURSE: Ecaterina Andronescu a bătut palma cu Dragnea pentru două funcții importante în Guvern și PSD

După ce nu de mult Andronescu reprezenta una din cele mai critice voci la adresa lui Liviu Dragnea și chiar dădea semne că urmează să pășească în partidul condus de Victor Ponta, acum ea s-a întors la 180 de grade și, susțin surse din PSD, a acceptat toate funcțiile pe care Dragnea i le-a pus pe masă.

 

Sursele citate susțin că Ecaterina Andronescu este un membru respectat în partid și o voce ascultată și prin numirea ei  în funcții importante Dragnea ar mai închide gura contestatarilor săi din interiorul PSD care îl acuză că a numit doar apropiați în funcțiile importante și că deciziile le ia într-un grup restrâns de membri ai PSD.

 

După ce Valentin Popa a plecat din fruntea Ministerului Educației în urma unor divergențe cu liderul PSD pe marginea unei ordonanțe controversate cerută de UDMR, privind predarea limbii române la clasele maghiare, locul său a rămas vacant, interimatul fiind asigurat de Rovana Plumb. Potrivit informațiilor vehiculate în presă, ar mai fi existat o rundă de negocieri între Dragnea și Andronescu imediat după ce Popa a părăsit fotoliul ministerial.

 

Pe lângă portofoliul de la Educație, Ecaterina Andronescu ar mai urma să devină și președeintele organizației PSD București, după ce Dragnea reușește să o dea la o parte pe Gabriela Firea.

 

Luni are loc şedinţa Comitetului Executiv Național al PSD, în care se va decide cine pleacă din Guvern și care vor fi numele care le vor lua locul remaniaților. Tot atunci Ecaterina Andronescu se va întoarce la Ministrerul Educaţiei.