AcasăNEWSSurse: Guvernul ia în calcul, la iarnă, raționalizarea gazului

Surse: Guvernul ia în calcul, la iarnă, raționalizarea gazului

Guvernul ia în calcul, la iarnă, raționalizarea gazului pentru companii, nu pentru consumatorii casnici, dacă România nu va importa suficiente gaze naturale, au declarat surse guvernamentale.

„Se va continua furnizarea fără limitare la consum casnic. Pentru operatorii economici e mai corect sa limitam în procent echitabil pentru fiecare agent economic. Deci va fi o raționalizare pentru companii, nu pentru casnici”, potrivit unor surse guvernamentale.

Conform surselor citate, România consumă iarna 50-55 de milioane de metri-cubi de gaze naturale, iar la o temperatură de sub -15 grade Celsius consumul zilnic este de 75 de milioane de metri cubi.

„Există memorandumul cu Azerbaidjanul. Urmează ministrul Energiei și ministrul turc al Energiei să convină asupra modalităților de tranzit prin Turcia. Tot prin Turcia putea asigura descărcarea din Emirate, funcție de ce disponibilitate au. De asemenea, din Statele Unite. Prețul va fi prețul zilei. Pentru consumatorii casnici prețul rămâne nemodificat pe OUG”, au mai precizat sursele citate.

Ultimele Articole