AcasăPoliticSurse politice: Premierul Nicolae Ciucă consideră că greva este întreținută artificial în...

Surse politice: Premierul Nicolae Ciucă consideră că greva este întreținută artificial în acest moment

Potrivit unor surse politice, premierul Nicolae Ciucă este de părere că greva din învățământ este „întreținută artificial” în acest moment.

Conform surselor citate, premierul consideră că solicitările angajaților care au intrat în grevă sunt „total justificate”, dar că Guvernul a acceptat marea majoritate a revendicărilor și acum trebuie ca și membrii sindicatelor să accepte faptul că într-o negociere ambele părți trebuie să fie dispuse la compromis.

  • „Ciucă este de părere că ideea întreținerii artificiale a grevei este aproape de adevăr. Guvernul nu are cum să ofere majorări salariale mai mari în acest moment, față de cele acordate deja și s-au oferit toate garanțiile posibile că suntem bine intenționați”, declară sursele.

Legat de neîncrederea sindicatelor cu privire la viitoarea grilă de salarizare, sursele din Executiv afirmă că nu se poate emite OUG sau aproba o lege care să conțină prevederi legate de o altă lege care încă nu există, astfel că singura „garanție” pentru sindicaliști este un memorandum care să conțină principii la care se angajează guvernanții.

Reprezentanții Guvernului dialoghează „zilnic” cu cei din sindicate, mai spun sursele citate.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.