AcasăGeneralSute de locuitori dintr-o localitate din judeţul Giurgiu susţin că au rămas...

Sute de locuitori dintr-o localitate din judeţul Giurgiu susţin că au rămas fără apă în fântâni din cauza unei balastiere deţinute de un afacerist grec 

Satul Moşteni, comuna Ulmi, din judeţul Giurgiu nu este racordat la o reţea centralizată de apă. Are numai puţuri cu hidrofor sau fântâni care sunt secate de luni bune.

Localnicii susţin că au rămas fără apă din cauza unei balastiere din apropierea localităţii care se întinde pe o suprafaţă de câteva hectare şi care are o adâncime de peste zece metri. Mai exact, pentru că proprietarul balastierei, pentru a putea exploata nisipul si pietrisul, extrage mii de tone de apă pe oră pe care le deversează într-un canal care dă în râul Sabar.

  • Contactat pentru a ne oferi un punct de vedere, proprietarul balastierei Ioannis Kassianos, fără a da alte explicaţii, s-a limitat în a transmite doar că localnicii care se plâng că au rămas fără apă nu ar tebui să o facă având în vedere ca el le-a făcut gratis nu mai puţin de 150 de puţuri. „Eu le-am făcut oamenilor cadou 150 de puţuri de 20 de metri. Înregistrează asta. Cadou.”, a declarat proprietarul balastierei.

„El face o carieră foarte mare care a trecut de prima pânză freatică, a ajuns la a doua şi el ca să scoată nisipul, scoate apa din pânza freatică şi o dă pe Sabar.”, ne explică la faţa locului unul dintre localnicii rămaşi fără apă.

Oamenii susţin că până acum, deşi au făcut nenumărate plângeri către autorităţi, niciuna nu le-a ascultat doleanţele. Mai mult decât atât, aceştia susţin că nici primăria nu îi susţine. Am încercat şi noi să obţinem un punct de vedere de la primarul localităţii Ulmi, însă acesta nu a fost de găsit.

Reprezentanţii Administraţiei „Apele Române” spun că vor merge în control.

„Colegii mei vor verifica inclusiv în teren despre cele sesizate. În situaţia în care respectiva persoană sau agent economic, se constată că a încălcat legea vom aplica după caz, amenzi. (…) Aşteptăm rezultatele controlului şi atunci o să revenim la dvs. cu concluziile.”, a declarat pentru TVR, Ana Maria Agiu, purtător de cuvânt, Administraţia Naţională „Apele Române”.

Pentru persoanele juridice, amenzile sunt cuprinse între 70.000 şi 80.000 lei.

Porprietarul balastierei Ioannis Kassianos ar fi naşul de cununie (nunta de argint) al politicianului PSD Niculae Bădălău. Între timp, relaţiile dintre cei doi s-ar fi deteriorat. Totul a culminat cu o scrisoare deschisă din partea afaceristului grec care i-a adus mai multe acuzaţii „finului” în momentul în care acesta trebuia să primească girul Parlamentului pentru Curtea de Conturi a României,.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.