AcasăEconomieTanczos Barna: A venit vremea echilibrului între activitatea agricolă performantă şi protejarea...

Tanczos Barna: A venit vremea echilibrului între activitatea agricolă performantă şi protejarea solului, apei şi folosirea cumpătată a tuturor resurselor de care are nevoia agricultura

Ministrul Mediului a anunţat că a discutat, joi, cu tineri fermieri, membrii Grupului de lucru Agrinnovator.  

”Discuţiile au vizat digitalizarea în domeniul agriculturii şi protecţia mediului. A venit vremea echilibrului între activitatea agricolă performantă şi protejarea solului, apei şi folosirea cumpătată a tuturor resurselor de care are nevoia agricultura. Vin provocări uriaşe la nivelul directivelor europene şi avem nevoie de politici sustenabile în domeniul agricol”, a scris, joi seară, pe Facebook, ministrul Mediului.  

Potrivit acestuia, pe termen lung, singura cale este o politică agricolă comună şi o politică agricolă naţională care să reducă impactul activităţii asupra mediului, prin reducerea substanţelor, prin reducerea utilizării unor fertilizanţi sintetici şi găsirea unor soluţii de regenerare a solului. 

”Digitalizarea va schimba agricultura în profunzime, este drumul pe care a pornit şi România, în mare parte datorită generaţiilor tinere. Cu siguranţă agricultura de precizie va salva habitate, va salva specii, va salva apele care astăzi sunt infestate în România cu nitriţi, nitraţi”, a mai transmis ministrul.  

Tanczos Barna a precizat că tinerii au prezentat soluţii practice de digitalizare, implementate la fermele lor şi îi felicit pentru aceste iniţiative inovatoare, prin care au obţinut nu doar beneficii economice dar au redus şi impactul asupra mediului.  

 

 

Ultimele Articole