x


  • EUR
    4.7537
    USD
    4.3082
string(7) "politic"

Tandemul BARNA-CIOLOȘ s-a lansat oficial. ”Sunt mari șanse pentru turul 2”

Alianța USR-PLUS intră în campanie cu tandemul Barna, președinte - Cioloș, premier.

Author: Mihai Voican | Sursa: G4MEDIA | Publicat: 21.07.2019, 13:03

Președinții USR și PLUS, Dan Barna și dacian Cioloș, au anunțat duminică, oficial, rezultatele negocierilor dintre cele două partide: Barna va fi candidatul comun al Alianței 2020 la alegerile prezidențiale, în vreme ce Cioloș va viza postul de prim-ministru într-o viitoare guvernare.

 

”Este rezultatul pe care România îl aștepta. Eu voi ajunge în turul al doilea alături de președintele Klaus Iohannis, reprezentantul PNL. Este posibilitatea unei campanii pozitive despre viitor. Obiectivul Alianței USR – PLUS este să câștige alegerile prezidențiale. Avem o relație foarte bună cu președintele. Pentru Romania va fi un semn de mare normalitate și însănătoșire să aibă opțiunea în turul doi între candidatul PNL și candidatul USR-PLUS”, a declarat Dan Barna.

 

La rândul său, Dacian Cioloș a subliniat că românii vor o schimbare în mod structural, ”nu peticeli, pe ici pe colo”, avertizând că PSD nu e o forță democratică, ”ci una de clan, care i-a luat ostici pe români”.

 

Liderul PLUS a adougat că s-a ajuns la un acord pentru stabilirea unei alianţe politice care să permită USR şi partidului său să participe împreună la alegerile prezidenţiale, locale şi parlamentare.

 

El a menţionat că este un acord de principiu, care va fi supus aprobării conducerilor celor două partide. Potrivit lui Cioloş, prin acest acord s-a mai convenit ca USR şi PLUS să aibă candidaţi comuni la alegerile prezidenţiale, locale şi parlamentare.

 

”Aceste alegeri prezidențiale sunt doar o etapă, ele se vor încheia cu alegerile parlamentare, unde sperăm să facem majoritatea, să schimbăm Constituția și să ne punem în aplicare programul de guvernare. Dan Barna este un om nou, e un suflu nou în politică. La nivel european, această alianță începe să fie recunoscută. După ce vom deține și președinția, și majoritatea în Parlament, ne vom impune”, a declarat Cioloș.

 

Președintele USR, Dan Barna, a fost desemnat vineri candidatul comun al Alianței 2020 la alegerile prezidențiale din această toamnă, au declarat surse participante la negocierile dintre cele două partide pentru G4Media.ro. Totodată, liderul PLUS, Dacian Cioloș, a fost desemnat candidatul Alianței la funcția de prim-ministru.

 

Informația a fost confirmată ulterior de către Dacian Cioloș în cadrul unei emisiuni la Digi24. ”Asta a fost decizia luată în alianță analizând profilul și competențele fiecăruia dintre cele două partide (…) PLUS poate aduce expertiza unei guvernări și am decis să valorificăm expertiza aceasta lucrând în special pe partea de guvernare”, a spus Cioloș.

 

Întrebat dacă, în cazul în care după alegerile parlamentare din 2020 USR-PLUS ar fi în situația să desemneze primul-ministru, ar renunța la funcția de lider al grupului Renew Europe pentru cea de premier, Cioloș a răspuns: ”Da, evident!”.