x


  • EUR
    4.7537
    USD
    4.3082
string(16) "instant-articles"

Țara care are cel mai mult de câștigat de pe urma BREXIT

Țara care se opune cu înverșunare ca România să intre în spațiul Schengen are cel mai mult de câștigat de pe urma Brexitului.

Author: Mihai Voican | Sursa: Capital.ro | Publicat: 24.01.2019, 12:51

Peste 250 de companii au initiat negocieri pentru transferarea sediilor din Marea Britanie in Olanda, din cauza Brexit, a anuntat miercuri seara Guvernul olandez, conform site-ului cotidianului britanic The Independent.

 

Unele companii multinationale au anuntat deja relocarea in Olanda, pentru a mentine accesul la piata Uniunii Europene dupa producerea Brexit. Printre firmele care si-au mutat sediile in Olanda se numara Sony si Panasonic.

 

Michiel Bakhuizen, purtatorul de cuvant al Agentiei guvernamentale olandeze pentru Investitii Straine (NFIA), a confirmat ca din ce in ce mai multe companii vor sa se mute in Olanda. “Orice noua decizie de relocare a unei firme, fie ca este mare sau mica, este un succes”, a declarat oficialul olandez, citat de AFP.

 

“Numarul companiilor cu care suntem in contact pentru o posibila relocare este in crestere. La inceputul anului 2017 era de 80, la inceputul anului 2018 a fost numarul 150, acum sunt peste 250 de companii. Suntem in contact cu peste 250 de firme interesate de eventuala mutare in Olanda din cauza Brexit”, a precizat el.

 

Articolul integral pe CAPITAL