AcasăEuropaȚara care crește vârsta de pensionare la 67 de ani. Mulți români...

Țara care crește vârsta de pensionare la 67 de ani. Mulți români lucrează acolo

O țară în care nenumărați români au început o viață nouă, lucrează, sau aleg să meargă în vacanțe, a luat o decizie drastică în ceea ce privește vârsta de pensionare.

Este vorba despre Spania. Conform presei internaționale, Parlamentul Spaniei a adoptat măsura creșterii vârstei de pensionare de la 65 la 67 de ani, însă au fost introduse și excepții.

Trebuie menționat că spre deosebire de România ori Franța, în Spania, creșterea vârstei de pensionare la 67 de ani a reprezentat o măsură care a fost adoptată în urma presiunilor venite din partea Uniunii Europene, care a condiționat ajutorul financiar acordat de îndeplinirea acestei cerințe.

Ce avantaje va avea de acum Spania

Astfel, Spania va primi, din partea Uniunii Europene, cea de-a patra tranșă de bani, în valoare de mai bine de 140 de miliarde de euro, cu scopul redresării după perioada pandemică.

Există însă și excepții. Acestea vizează persoanele care au cotizat mai bine de 37 de ani și 9 luni, având posibilitatea, în aceste condiții, de a se pensiona anticipat la vârsta de 63 de ani.

Menționăm că în prezent, mai bine de 15.000 de români, care au cotizat și în România, primesc pensie în Spania. Pe de altă parte, România are aproximativ 4.400 de rezidenți spanioli care își cheltuie pensia în țară.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.