x


  • EUR
    4.7607
    USD
    4.2327
string(16) "instant-articles"

Țara europeană în care oamenii NU AU nume de familie și unde nu există sistem feroviar

Islanda a devenit, în ultimii ani, una dintre cele mai căutate destinații de vacanță de pe Glob, în special pe timpul verii, când numărul turiștilor îl depășește de câteva ori pe cel al populației rezidente, care numără puțin peste 300.000 de persoane.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 06.02.2019, 14:16

Islanda are un nivel de trai foarte ridicat, este o națiune pacifistă, cetățenii nu dețin arme, iar numărul deținuților este unul dintre cele mai mici din Europa. Iar peisajul natural contribuie din plin la starea de bine a islandezilor.

 

În ciuda faptului că este o țară nordică, temperaturile în Islanda, în timpul verii oscilează între 13 și 26 de grade Celsius. Iar iarna, spectacolul oferit de luminile nordului te face să uiți de cele minus 20-30 de grade care se pot înregistra în Oceanul Atlantic. În rest, în capitala Reykjavik, temperaturile medii iarna sunt cam aceleași ca în New York.

 

Islanda este unul dintre cele mai bune locuri de unde se poate vedea Aurora Boreală. Fenomenul natural pictează cerul nopții în culori fascinante, spectacol pe care este bine să-l vedeți măcar o dată în viață. Nu există date fixe pentru a vedea luminile nordului, dar în intervalul septembrie-martie fenomenul apare destul de des.

 

mai multe, pe ProTV