x


  • EUR
    4.8582
    USD
    4.0972
string(16) "instant-articles"

Țara în care oamenii își RETRAG „în masă” banii de la bănci

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat duminică că argentinienii își retrag „în masă” banii din bănci, așteptându-se ca peronistul de centru-stânga Alberto Fernandez să iasă victorios în alegerile prezidențiale din octombrie din Argentina, scrie AFP.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 19.08.2019, 8:49

“Odată cu eventuala întoarcere la putere a trupei Forumului de la Sao Paulo (care reunește partidele de stânga din America Latină, n.red) în Argentina, oamenii își retrag banii din bănci”, a spus președintele.

 

Mauricio Macri, candidatul de dreapta la prezidențiale, a suferit o înfrângere majoră în 11 august împotriva lui Alberto Fernandez, candidatul stângii, devenit astfel favorit în alegerile prezidențiale din octombrie.

 

În timpul unui turneu în nord-estul țării, Bolsonaro a spus săptămâna trecută că Argentina se scufundă în „haos”, evocând spectrul unui exod masiv de argentinieni spre Brazilia, așa cum s-a mai întâmplat în timpul crizei din 2008 cu venezuelenii care căutau adăpost și siguranță în țara vecină.

 

Președintele brazilian a primit imediat replica lui Alberto Fernandez: “Mă bucur că vorbește rău de mine. Este rasist, violent și misogin”.

 

Analiștii brazilieni spun că referirile președintelui în politica internă a țării vecine, unul dintre cei mai mari parteneri comerciali ai acesteia, este un lucru fără precedent pentru diplomația braziliană.