Tara in care sanatatea te baga in faliment la propriu

Costurile cu asistența medicală excesiv de mari sunt adesea acuzate pentru împingerea multor americani în faliment. Potrivit Biroului pentru Protecția Financiară a Consumatorilor din SUA, aproximativ 43 milioane de americani au înscrise în raporartele lor privind datoriile restanțe neachitate pentru servicii medicale.

 

Datoriile medicale nu sunt la fel ca restul datoriilor. Acestea nu apar din cauza unor achiziții nechibzuite, ci, de multe ori, din cauza unor circumstanțe neprevăzute, cum ar fi o boală sau un accident. Datoriile neplătite pentru serviciile medicale pot afecta scorul de credit, astfel încât împiedică accesul clientului pentru credite, carduri de credit sau leasing, scrie publicația americană „Quartz”.

 

Conform sursei citate, cheltuielile medicale reprezintă principalul factor care duce la faliment personal, având o pondere cuprinsă între 18% și 26% din numărul total de falimente personale.

 

Declararea falimentului personal îi permite datornicului să scape de majoritatea datoriilor negarantate, cum ar fi cardurile de credit sau credite de nevoi personale, deoarece împrumuturile negarantate nu sunt susținute de niciun activ. Pe de altă parte, datoriile garantate sunt susținute de un activ, acestea putând fi creditul pentru casă sau pentru mașină. În caz de faliment personal, acestea nu sunt eliminate, dacă debitorul declară că intenționează să-și păstreze proprietatea.

 

În funcție de veniturile pe care le au, debitorii pot cere „lichidarea” datoriilor sau rambursarea parțială a acestora pe parcursul timpului.

 

Falimentul va rămâne înregistrat ca o referință negativă în raportul de credit până la zece ani, poate descalifica o persoană atunci când își caută un loc de muncă și îi limitează accesul la închirierea unei proprietăți. Persoanele care își declară falimentul personal vor plăti dobânzi mult mai mari la credit timp de ani de zile.

 

Cum s-a ajuns la concluzia că datoriile pentru serviciile medicale reprezintă un factor important pentru intrarea multor americani în faliment?

 

Au fost analizate 500 de cazuri de faliment personal selectate aleatoriu din anul 2013. Acestea au fost corelate cu rezultatele unui sondaj printre datornici.

 

Informațiile legate de falimentele oamenilor indicau datorii către medici, spitale, laboratoare, farmacii, furnizori de credite medicale și alte cheltuieli legate de sănătate. În plus, studiile anterioare au arătat că aproximativ 23% din sumele de bani accesate de pe cardurile de credit au ca destinație facturi pentru produse sau servicii medicale.

 

Rezultatele au arătat că 61% dintre debitori au datorii legate de sănătate și ă datoria medicală medie per debitor se cifra la 9.374 dolari, în 2013. Menționăm că debitorii cuprinși în acest studiu aveau datorii negarantate în valoare medie de 55.967 dolari și un venit anual mediu de 40.920 dolari.

 

Dintre aceștia, în cazul a 18% dintre debitori, datoriile medicale depășesc jumătate din datoriile negarantate sau jumătate din venitul anual.

 

Unul dintre motivele principale pentru care oamenii își declară falimentul personal este să scape de datoriile negarantate. Și, dacă facturile pentru sănătate reprezintă peste jumătate din datoria negarantată a unui american sau depășește jumătate din venitul său anual, rezultă că datoriile medicale sunt, probabil, un factor major care îi târăște pe oameni în faliment, scrie „Quartz”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri