Țara în care sunt peste UN MILION DE ROMÂNI sfidează Europa: “Nu ne întoarcem”

0
Țara în care sunt peste UN MILION DE ROMÂNI sfidează Europa: “Nu ne întoarcem”

Decizia Comisiei Europene de a respinge proiectul de buget al Italiei pentru anul 2019 ‘nu schimbă nimic’, a asigurat marţi vicepremierul italian Matteo Salvini, într-o declaraţie dată la Bucureşti în faţa jurnaliştilor italieni, transmite AFP.

 

‘Aceasta nu schimbă nimic, să o ştiu bine aceşti domni speculatori, nu ne întoarcem înapoi’, a promis vicepremierul italian, lider al formaţiunii de extremă-dreapta Liga.

 

‘Ei nu atacă un guvern, ci un popor. Astfel de lucruri nu fac decât să stârnească şi mai mult mânia italienilor, iar apoi ne mai plângem de ce popularitatea Uniunii Europene a ajuns atât de jos’, a adăugat Salvini despre decizia Bruxelles-ului privind bugetul propus de guvernul său.

 

La rândul său, Luigi Di Maio, şi el vicepremier în guvernul de la Roma şi de asemenea lider al partidului antisistem Mişcarea 5 Stele, a cerut Comisiei Europene să manifeste ‘respect’ faţă de italieni şi faţă de guvernul lor. ‘Acesta este primul buget italian care nu este pe placul UE. Nu sunt surprins. Este primul buget italian care a fost scris la Roma şi nu la Bruxelles’, a menţionat Di Maio într-un mesaj pe Facebook, conform agenţiilor Reuters şi EFE, el promiţând că guvernul din care face parte nu se va ‘preda’ în faţa Bruxelles-ului, pentru că acest guvern nu doreşte noi politici de austeritate.

 

Articolul integral pe CAPITAL