x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(16) "instant-articles"

Țara unde angajații protestează că li s-a mărit concediul obligatoriu

Japonezii sunt nemulțumiți de concediul de 10 zile acordat obligatoriu de autorități. “Nu prea ştiu cu ce să-mi umplu timpul!”

Author: Mihai Voican | Sursa: ȘTIRILE PROTV | Publicat: 08.04.2019, 8:25

Intrarea într-o nouă eră imperială este întâmpinată cu bucurie în Japonia, însă concediul de 10 zile acordat cu această ocazie tuturor angajaţilor îi nemulţumeşte pe majoritatea japonezilor, arată un sondaj de opinie al cotidianului Asahi.

 

Tradiţionala “săptămână de aur” a fost prelungită, iar vacanţa va dura anul acesta din 27 aprilie până în 6 mai, inclusiv. Sondajul arată că numai 35% din japonezi sunt satisfăcuţi de această măsură, în timp ce 45% se declară nemulţumiţi, scrie Agerpres.

AFP citează declaraţia unui angajat în domeniul financiar, la Tokyo: “Recunosc că, având 10 zile de vacanţă dintr-o dată, nu prea ştiu cu ce să-mi umplu timpul. Aş putea călători, dar va fi plin şi scump peste tot. Probabil că până la urmă o să rămân la părinţi”.

Părerea sa este şi a celor mai mulţi japonezi, care nu sunt obişnuiţi cu concediile lungi. Conform datelor Ministerului Muncii, anul trecut angajaţii şi-au luat în medie doar nouă zile libere din cele 18 la care ar avea dreptul în medie.

Şi cei care vor lucra în perioada de vacanţă sunt îngrijoraţi. O astfel de persoană a explicat pe Twitter: “Pentru părinţii din sectorul serviciilor (de exemplu din restaurante) e o problemă dificilă. Centrele de îngrijire, creşele – totul va fi închis”.

 

Articolul integral pe ȘTIRILE PROTV.