AcasăEconomieBanciTara unde dispar banii din conturile bancare

Tara unde dispar banii din conturile bancare

Săptămâna trecută, guvernul grec a emis un decret prin care le-a cerut autorităților locale să transfere excedentul bugetar local către banca centrală, astfel încât Guvernul de la Atena să poată plăti pensiile, salariile, dar și împrumutul de la FMI. Din această sursă, Executivul grec mizează să obțină nu mai puțin de 2 miliarde de euro, sumă necesară pentru a menține țara pe linia de plutire.

 

Criza de bani a ajuns la apogeu în Grecia. Drept dovadă stă faptul că s-a ajuns la situația în care micilor datornici la Fiscul grecesc li se confiscă depozitele bancare în loc să fie așteptați să-și plătească taxele de bunăvoie.

 

„În condițiile în care finanțele țării ajung la un punct critic, autoritățile fiscale au început confiscarea depozitelor debitorilor mici”, scrie publicația greacă Kathimerini.

 

Nu au fost publicate cifre exacte care să contureze dimensiunea noului val de represiune a contribuabililor eleni, dar în presă au ajuns mai multe cazuri ale debitorilor, inclusiv al unui cetățean care avea o datorie de doar 200 de euro la stat.

 

Contul bancar al acestei persoane a fost înghețat și a fost redeschis abia după ce s-a stabilit că omul și-a plătit impozitele datorate. În mai multe cazuri, inclusiv în cel al unui grec care avea o datorie de 24.000 de euro, executorii judecătorești au folosit amenințări pentru a face rost de bani.

Ultimele Articole