x


  • EUR
    4.8398
    USD
    4.3112
string(8) "economie"

Tăriceanu cere reluarea activității în societate: Toţi funcţionarii, toţi parlamentarii, haideţi să venim la treabă

După anunțul președintelui Iohannis referitor la prelungirea stării de urgență, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că ar trebui reluată imediat activitatea, precizând că ne pândeşte o recesiune fără precedent din care nu ştie cum o să ne revenim. „Toţi funcţionarii, toţi parlamentarii, haideţi să venim la treabă, că nu asta este o problemă”, a spus Tăriceanu.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 07.04.2020, 22:41

„Nu înţeleg ce se întâmplă, de ce este oprită administraţia, ministere întregi. Am vorbit cu colegii de la Parlament, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, cu vicepreşedintele Senatului, să reluăm activitatea la Parlament. Nu înţeleg de ce Parlamentul trebuie să stea acasă. Toţi funcţionarii, toţi parlamentarii, haideţi să venim la treabă, că nu asta este o problemă. Cu nişte minime măsuri de siguranţă putem să reluăm activitatea. Şi cred că ar fi şi un exemplu bun pentru întreaga ţară. Toată lumea îşi pune problema să reia activităţile economice cu instituirea măsurilor sanitare absolut necesare. Mergem pe politica pe care am văzut-o: pas cu pas”, a afirmat Tăriceanu la un post de televiziune.

 

Liderul ALDE susține că activităţile trebuie reluate „peste tot”, iar pentru cei suspecţi de infectare trebuie păstrată izolarea la domiciliu.

 

„Nu ştiu cum o să ne revenim dacă nu se reiau rapid activităţile. Activităţile trebuie reluate – întreprinderile mici şi mijlocii. Trag un semnal de alarmă legat de pericolul grav care ne paşte de a plonja într-o recesiune fără precedent din care nu ştim cum o să ne revenim dacă nu se reiau rapid activităţile. Starea de urgenţă nu presupune că blocăm totul şi stăm paralizaţi”, a mai spus Tăriceanu.