x


  • EUR
    4.7432
    USD
    4.2921
string(7) "general"

Tăriceanu: Guvernul va interzice cumulul pensie-salariu

Odată pensionat, nu te mai reangajezi la stat, este decizia coaliției la guvernare, anunțată de președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Guvernul va veni cu un act normativ prin care să se reinstituie interdicția de a cumula pensia cu salariul de la stat.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 08.08.2017, 7:20

„Ceea ce am discutat cu primul-ministru şi cu ministrul Muncii şi cu ceilalţi miniştri este următorul lucru, ca odată făcută cererea de pensionare şi pensionarea efectiv făcută să nu mai poată exista şi posibilitatea reangajării pe acelaşi loc, pe aceeaşi funcţie sau în acelaşi minister sau în alte ministere. Oamenii trebuie să se hotărască, ori vor să fie pensionari, ori dacă sunt apţi de muncă, rămân la muncă. Se va modifica legea, în aşa fel încât să nu poată să funcţioneze în acest sistem dual, pentru că nu e corect. Nu poţi să fi şi salariat, să ai şi venituri salariale şi pensie”, a declarat Tăriceanu după întâlnirea de luni a coaliției.

 

Potrivit liderului ALDE, Guvernul Tudose fie va veni cu un proiect de lege în acest sens, fie va adopta o ordonanță.

 

„O să hotărâm în perioada următoare”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

 

Anterior, într-o emisiune la un post de televiziune, și ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a vorbit despre interzicerea reangajării la stat a celor pensionați.

 

Lucrul acesta va trebui să se încheie: să cumulezi salariul de la stat cu pensia de la stat. Pentru că, este clar, e un principiu incorect. Te-ai pensionat, la revedere! Poţi să te duci în privat, eventual. Cu siguranţă, vom lucra şi la această decizie”, a declarat ministrul Muncii.

 

Interdicția cumulării pensiei cu salariul a fost stabilită, prima dată, în 2009. În 2014, restricția a fost eliminată printr-un proiect de lege inițiat de 16 parlamentari PSD, PC și ai minorităților, printre care și actualul premier, Mihai Tudose.