Tăriceanu: I-am propus de două ori lui Antonescu să fie ministru, a refuzat

0
Tăriceanu: I-am propus de două ori lui Antonescu să fie ministru, a refuzat

Afirmaţia lui Tăriceanu a venit în contextul în care preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a reproşat faptul că nu s-a implicat în activitatea partidului sau a Guvernului.

 

“N-am ce să vin să intru iarăşi în concurenţă cu ceilalţi colegi care sunt numeroşi şi care doresc să ajungă şi ei miniştri sau pe alte funcţii din partid sau la nivel parlamentar. (…) Cred că aşa era normal, ca preşedintele partidului să mă întrebe: poţi să-ţi asumi responsabilitate, ai vreo disponibilitate în sensul ăsta?”, a explicat Tăriceanu.

 

Fostul lider al PNL a menţionat că, în momentul în care ocupa poziţia de premier şi de preşedinte al partidului, el a avut iniţiativa de a-i propune lui Crin Antonescu de două ori funcţia de ministru.

 

“Când eram prim-ministru, trebuie să recunosc că nu l-am văzut pe domnul Antonescu ieşind cum ieşeau poate foarte mulţi colegi în faţă în încercarea de a prinde un post. (…) În repetate rânduri i-am propus să preia o responsabiliate importantă, dânsul mi-a spus că nu vrea şi sigur că în condiţiile astea iei act şi cu asta basta. I-am propus de două ori să fie ministru în două funcţii distincte şi în două momente distincte, odată a fost cred vorba de Ministerul Educaţiei şi a doua oară de Ministerul de Externe cred”, a povestit Tăriceanu.

 

De asemenea, fostul premier a susţinut că şi-ar fi dorit ca, având în vedere statutul său de fost preşedinte al partidului, să fie solicitat, mai ales că şi-a anunţat disponibilitatea de a se pune “în serviciul USL”. “Mai mult de atâta nu fac, adică nu să mă duc să stau, să bat la uşă, să cer aşa ceva…”, a mai explicat Tăriceanu.

 

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, referitor la conferinţa de presă de vineri a lui Călin Popescu Tăriceanu, că i se pare “cu totul şi cu totul întristător” faptul că cineva nu foloseşte circuitele competiţionale ale partidului face declaraţii de natură “să afecteze” poziţia şi imaginea PNL.