Tăriceanu: Nu mă feresc să critic acest guvern pentru lipsa unor decizii economice

0
Tăriceanu: Nu mă feresc să critic acest guvern pentru lipsa unor decizii economice

Senatorul PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, la Timişoara, în cadrul unei conferinţe susţinute în Aula Magna a Universităţii de Vest, că actualul guvern nu este preocupat de tematica economică, iar lipsa unor decizii economice nu va face decât să prelungească starea de criză în România.

“Nu mă feresc să critic acest guvern pentru lipsa preocupării pentru tematica economică. Are, în schimb, un discurs antiprezidenţial. A fost o temă a campaniei electorale, dar campania s-a terminat. Traian Băsescu trebuie privit ca un actor care va ieşi din scenă. Oamenii aşteaptă rezultate economice. La Galaţi, firma Mittal ameninţă cu închiderea producţiei, prin urmare perspectivele sunt sumbre, oamenii ies în stradă, le e teamă că îşi vor pierde locurile de muncă. Pe bună dreptate. La Oltchim, perspectivele sunt extrem de înguste, Guvernul nu are o marjă de soluţie. Soluţia nu e privatizarea, ci falimentul. V-am spus numai câteva din ameninţările ce planează. Economia este încă în declin. Lipsa unor decizii economice nu va face decât să prelungească starea de criză economică în România, deja suntem în al cincilea an de criză economică. Constat o lipsă a acestei preocupări şi o spun cu regret”, a afirmat Tăriceanu.

Fostul premier consideră că Rămânia are nevoie de propriul proiect economic pentru următorii 20 de ani.

El a afirmat, în cadrul aceleiaşi conferinţe, că nu este nevoie de regionalizare pentru atragerea de fonduri europene şi că avantajele regionalizării ar putea fi mai puţine decât dezavantajele.

“De ce facem regionalizare? Să absorbim fonduri europene mai bine, ni se răspunde. Vă întreb ce ne împiedică acum să accesăm fonduri europene mai bine? Nimic! Nu sunt împotriva regionalizării, însă mi-e teamă că avantajele regionalizării sunt mai puţine decât dezavantajele”, a declarat Tăriceanu.

El a adăugat că şi în prezent mai multe comune se pot alia pentru obţinerea de fonduri europene.

Călin Popescu Tăriceanu a susţinut, la Universitatea de Vest din Timişoara, în faţa a aproximativ 200 de studenţi, dar şi a unor membri PNL, o conferinţă cu tema “Peste 20 de ani. Proiectul pentru România”.