x


 • EUR
  4.6559
  USD
  3.9517
 • 21° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  6 km/h
  Umiditate

  48%
  Presiune

  33898 hPa
string(7) "politic"

Tăriceanu nu renunță sub nicio formă la ministrul cu probleme penale: Nu acceptăm ca DNA să facă Guvernul asa cum îi convine

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, lansează un nou atac la adresa DNA și susține că nu acceptă ca procurorii să decidă componența Guvernului după bunul plac. În acest context, el susține că nu acceptă ca ministrul pentru relația cu Parlamentul să fie retras, urmând să-i comunice premierului acest aspect.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 12.10.2017, 16:33 | Actualizat: 12.10.2017, 16:33

„Nu putem accepta ca DNA să facă Guvernul României, asa cum îi convine. Prin urmare, am decis acum două săptămâni ca ALDE să menţină sprijinul pentru Viorel Ilie. Nu suntem de acord să ia în consideraţie un act de demisie. În plus, în Senat a avut loc un vot de respingere a solicitării DNA de urmărire penală a lui Viorel Ilie, deci nu există niciun fel de argument”, a declarat Tăriceanu.

 

Șeful ALDE a ținut să precizeze că argumentul invocat de premier cu privire la „deranjul” liderilor de la Bruxelles de a lucra cu miniștri asupra cărora planează suspiciuni cu iz penal nu este valabil dat fiind faptul că portofoliul lui Viorel Ilie se referă la relația cu Parlamentul și nu are treabă fondurile europene.

 

„În plus, în cazul celor două membre ale Guvernului (Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb – n.r.) premierul a invocat că ele lucrează cu fonduri UE și se creează deranj la Bruxelles. Si în cazul lor am îndoieli. În cazul ministrului Viorel Ilie nici acest argument nu poate sta în picioare. Prin urmare, ne menţinem poziţia şi i-o voi comunica premierului şi rămâne să vedem ce facem mai departe”, a precizat Tăriceanu.